Gigantische rij voor kaartjes wereldbekerfinale AZ Onder 20; iconisch stadion zit zo goed als vol

9 september 2023, 16:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

In het Argentijnse La Boca probeert men massaal een kaartje aan te komen voor de wereldbekerfinale tussen de Onder 20-ploegen van Boca Juniors en AZ. Een verslaggever van ESPN meldt zaterdagmiddag dat er flinke rijen staan voor de loketten. Zaterdagavond om 21.00 uur staat de finale op het programma.

De talentvolle lichting van AZ neemt het dan in het iconische La Bombonera op tegen de leeftijdsgenoten van Boca Juniors. La Bombonera biedt plaats voor ruim 57 duizend bezoekers, en zal naar verwachting goed gevuld zijn tijdens de wereldbekerfinale. Er werden al dertigduizend kaartjes verkocht aan seizoenkaarthouders van Boca.

Artikel gaat verder onder video

Het ziet er naar uit dat dat aantal alleen nog maar hoger wordt. Er zou een rij van ruim zevenhonderd meter staan bij de losse kaartverkoop. AZ Onder 20 zal dus in het hol van de leeuw op jacht moeten naar (opnieuw) een historische zege. De ploeg van Jan Sierksma won afgelopen jaar voor het eerst in de clubgeschiedenis de Youth League nadat het in de finale met 5-0 te sterk was voor Hadjuk Split. Eerder die campagne hadden onder meer FC Barcelona en Real Madrid het nakijken tegen de talenten van AZ.

Jayden Addai kan niet wachten tot zaterdagavond 21.00 uur. “De mooiste wedstrijd die ik ga spelen”, sprak de pas achttienjarige aanvaller tegenover de NOS. “Ik vind het leuk als er veel mensen zijn. Ook als ze voor de tegenstander zijn. Dan krijg je meer sfeer”, voegt hij toe. In Buenos Aires kan AZ Onder 20 opnieuw geschiedenis schrijven, door voor het eerst de wereldbeker te winnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen