Volgende succes voor Orkun Kökcü: ex-Feyenoorder gekroond tot Eredivisie Speler van het Jaar

4 september 2023, 21:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Orkun Kökcü is maandagavond gekroond tot Eredivisie Speler van het Jaar 2022/’23. Tijdens de jaarlijkse show die wordt uitgezonden door ESPN werd de oud-speler van Feyenoord benoemd tot beste speler van het seizoen. Václav Černý, Santiago Giménez, Dávid Hancko en Xavi Simons waren genomineerd voor de prestigieuze titel.

De uitverkiezing van Kökcu zal voor velen toch echt als een verrassing komen. De middenvelder én aanvoerder van Feyenoord speelde wellicht de hoofdrol in het kampioensjaar van de Rotterdammers. Als een echte leider nam de Turk zijn ploeg bij de hand en was daarnaast goed voor acht doelpunten en twee assists. Door zijn fantastische seizoen verdiende Kökcü een transfer naar Benfica.

Artikel gaat verder onder video

Tijdens de live-uitzending van ESPN werd Kökcü gekroond tot Eredivisie Speler van het Jaar. Daarmee wordt de Feyenoorder de opvolger van Jurriën Timber, die vorig seizoen de bokaal in ontvangst mocht nemen. Simons, ook aanwezig tijdens de prijsuitreiking, legde beslag op de Johan Cruijff Talent van het Jaar-prijs. Michiel Kramer van RKC maakte het mooiste doelpunt van het seizoen. De spits trof in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles doel vanaf de middellijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen