Bart Vriends: 'Het gros van de mensen maakt het geen reet uit dat ik dit doe'

3 oktober 2023, 13:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo

Sparta Rotterdam-aanvoerder Bart Vriends vindt het onzin dat er kritiek is op zijn nevenactiviteiten naast de voetballerij. De verdediger organiseert onder meer samen met een aantal collega-voetballers de Cor Potcast en heeft af en toe een theatershow, maar stelt dat dát geen enkele negatieve invloed heeft op zijn spelniveau.

Sterker nog, zonder al die nevenactiviteiten zou hij minder goed voor de dag komen, zo legde hij maandagavond uit bij Ziggo Sport. “Ik zie er geen verband in”, zei Vriends gevraagd naar zijn dingen naast de voetballerij. “Sterker nog: ik word er een gelukkiger mens van. En ik denk zelfs dat het mij helpt in het voetbal, als ik niet alleen maar monomaan met het spelletje bezig ben.”

Artikel gaat verder onder video

Dat er soms kritiek is op de bezigheden van Vriends, deert hem niet echt. “Af en toe loop ik daar tegenaan. Maar het gros van de mensen maakt het geen reet uit dat ik dit doe”, aldus Vriends. “Soms word ik er moe van. Soms ga ik de discussie aan. Maar ik heb ook een studie naast mijn loopbaan gedaan, daar heb ik nooit wat van gehoord.”

Dat Vriends, die bachelor communicatiewetenschappen en master Media & Journalistiek afrondde, met zijn huidige werk meer op de voorgrond treedt, is volgens hem het enige verschil. “Omdat het zich in de spotlights afspeelt, vragen mensen zich weleens af: moet die gozer zich niet op het voetbal richten. Maar dat vind ik complete onzin”, verduidelijkte Vriends.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen