Nederlandse aanvallers blinken uit en kloppen op deur van bondscoach Ronald Koeman

28 oktober 2023, 15:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Crysencio Summerville en Joshua Zirkzee hebben zich zaterdagmiddag van hun beste kant laten zien. Waar eerstgenoemde in dienst van Leeds United een galavoorstelling weggaf tegen Huddersfield Town, maakte Zirkzee alweer zijn derde treffer van het seizoen.

Summerville is dit seizoen één van de blikvangers van het gedegradeerde Leeds United. De Nederlandse aanvaller, die in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde, trok die goede vorm zaterdagmiddag dubbel en dwars door. Na 45 minuten was de pijlsnelle vleugelspeler goed voor twee goals én twee assists.

Artikel gaat verder onder video

Zirkzee, actief in de Serie A met Bologna, draait eveneens een aardig seizoen. De Nederlandse spits tekende al na drie minuten voor zijn derde treffer van de competitie. Zirkzee werd de diepte ingestuurd en bleef ijskoud toen hij oog-in-oog kwam te staan met Sassuolo-doelman Andrea Consigli. Met een soepele sleepbeweging omspeelde de oud-aanvaller van Bayern München de ervaren keeper.

Beide Nederlandse aanvallers geven hiermee een signaaltje af richting bondscoach Koeman. De trainer van het Nederlands elftal heeft niet al te veel opties in de voorhoede. Daarnaast zijn de aanvallers die hij tot zijn beschikking heeft niet al te best in vorm. Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Wout Weghorst zijn voorbeelden hiervan.

Moet Koeman Zirkzee en/of Summerville een kans geven in Oranje?

Laden...
240 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In Jong Oranje heb ik het Zirkzee nog niet zien doen, dus beetje veel voorbarig dit. Onze huidige spitsen Weghorst en Brobbey staan daar nu omdat ze spits zijn PUNT.

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die in topvorm zijn behoren in het Nederlands Elftal thuis maar zolang Koeman er zit zal hij zijn bekende en vriendjes blijven selecteren. Brobbey is gewoon uit vorm en Weghorst is een speler waar je altijd wel op kan rekenen maar dan als invaller om potten te breken. Heb nu Zirkzee zien spelen en ook Summerville en spelen al weken de sterren van de hemel in England en als je dat daar kunt presteren dan heb je heel wat in je mars op dit moment alleen helaas koeman heeft een bril nodig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen