Oud-speler Liverpool en PSG slaat trainer met bezem en wordt gechorst

26 oktober 2023, 16:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Een bizar verhaal uit Frankrijk: verdediger Mamadou Sakho (33) is door zijn club Montpellier HSC voorlopig geschorst nadat hij zijn trainer Michel Der Zakarian na de training met een bezem zou hebben geslagen. De 29-voudig Frans international, die in het verleden onder meer de clubkleuren van Paris Saint-Germain en Liverpool verdedigde, zou zijn emoties niet de baas zijn geweest nadat zijn coach hem 'een jankerd' zou hebben genoemd.

De Franse sportkrant L'Équipe claimt dat Sakho die opmerking van Der Zakarian niet kon waarderen en hem bij zijn kraag zou hebben gegrepen, waarna hij de trainer met een bezem tegen de grond zou hebben gewerkt. Daarbij zou een ketting die de oefenmeester droeg kapot zijn gegaan. Teamgenoten en leden van de staf moesten uiteindelijk tussenbeide komen om het gevecht te beëindigen.

Artikel gaat verder onder video

Of Sakho na het incident met Der Zakarian nog een toekomst heeft in Montpellier, is behoorlijk twijfelachtig. Sowieso leek de geroutineerde verdediger dit seizoen al nauwelijks meer in de plannen van Der Zakarian voor te komen; in de eerste negen speelronden in de Ligue 1 kreeg Sakho alleen tijdens de uitoverwinning op Lorient (0-3) als invaller zes minuutjes speeltijd.

De kans dat Sakho komende winter gaat vertrekken bij de huidige nummer vijftien van de Franse competitie, lijkt dan ook een stuk groter. Zijn verbintenis loopt komende zomer af, waardoor de club mogelijk nog een transfersom voor hem zou kunnen vangen óf een verhuur zou kunnen afspreken, waardoor in ieder geval een deel van zijn salaris door een andere club zou worden overgenomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen