'Toptransfer lonkt voor Ian Maatsen: FC Barcelona geïnteresseerd in Nederlander'

14 oktober 2023, 13:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ian Maatsen heeft zich in de kijker gespeeld bij FC Barcelona, zo weet SPORT. Het Spaanse medium meldt dat de Catalanen geïnteresseerd zijn in de Nederlandse linksback. Komende zomer gaat de landkampioen van Spanje mogelijk aankloppen bij de international van Oranje.

Het contract van Maatsen bij Chelsea loopt aanstaande transferzomer af, waardoor Barcelona geen transfersom zal hoeven te betalen voor de verdediger. In Londen wordt Maatsen met name gebruikt als invaller. Mauricio Pochettino stelde de Nederlander al op als linksback, buitenspeler én middenvelder.

Artikel gaat verder onder video

Op de linksbackpositie beschikt Barcelona momenteel over Marcos Alonso, maar zijn contract loopt medio 2024 af. Hierdoor onderzoekt de ploeg van Xavi Hernández alvast mogelijkheden voor het nieuwe seizoen. Maatsen zou naar verluidt hoog op het verlanglijstje van de Spaanse grootmacht staan.

Barcelona zou Maatsen al langer in de gaten houden, meldt SPORT. Het jeugdproduct van PSV heeft echter ook de mogelijkheid om ‘gewoon’ in Londen te blijven. Chelsea heeft aangegeven dat ze graag langer doorgaan met de verdediger, maar Maatsen is vooralsnog niet ingegaan op dat aanbod. Maatsen maakt deze interlandperiode deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Tot een officieel debuut is de 21-jarige linksback nog niet gekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen