UEFA komt in actie en schrapt wedstrijden vanwege oorlog tussen Israël en Hamas

9 oktober 2023, 09:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De UEFA heeft alle wedstrijden die de komende weken zouden plaatsvinden in Israël uitgesteld. Aanleiding is de oorlog tussen Israël en de militante Palestijnse beweging Hamas.

Het nationale team van Israël zou komende donderdag in de EK-kwalificatie in actie komen tegen Zwitserland. Dat duel zou in het Bloomberg Stadium in Tel Aviv. Het uitduel met Kosovo van komende zondag gaat voorlopig wel door. De UEFA sluit echter niet uit dat de wedstrijd alsnog wordt uitgesteld.

Artikel gaat verder onder video

De wedstrijden van Israël Onder-21 tegen Estland en Duitsland zijn ook geschrapt door de Europese voetbalbond. Dat geldt ook voor het mini-toernooi van Israël Onder-17 waar ook België, Wales en Gibraltar aan zouden deelnemen.

Hamas startte zaterdag in de vroege ochtend een grootschalige verrassingsaanval op Israël. Daarop verklaarde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de militante Palestijnse beweging de oorlog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou gelijk heel Palestina platgooien. Maar je die worden betaald van ons belastinggeld en gesteund door de Amerikanen. dus Europa nog een oorlog erbij

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen