Een van de drie koplopers haakt af in LaLiga door verrassende nederlaag

3 november 2023, 22:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

Atlético Madrid heeft een knauw opgelopen in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van trainer Diego Simeone kon vrijdagavond in puntenaantal weer op gelijke hoogte komen met koplopers Real Madrid en Girona, net als na de vorige speelronde het geval was, maar verloor verrassend met 2-1 van Las Palmas.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Vijf minuten na de pauze nam Las Palmas de leiding via middenvelder Kirian, die met een laag afstandsschot de linkerhoek vond. Een kwartier voor tijd verdubbelde invaller Benito Ramírez de marge: hij verschalkte doelman Jan Oblak met een poeier in de korte hoek.

Artikel gaat verder onder video

Atlético kwam in de slotfase terug in de wedstrijd. Álvaro Morata kon van dichtbij afronden na een scherpe voorzet van Rodrigo Riquelme. In de blessuretijd werd een pegel van Pablo Barrios gekeerd door keeper Álvaro Valles en trof Morata uit de rebound de lat met een knap schot uit de draai.

Door de nederlaag heeft Atlético nog altijd 25 punten, terwijl Real Madrid en Girona op 28 punten staan na 11 wedstrijden. Las Palmas bivakkeert momenteel op de negende plek. Atlético neemt het dinsdag in het eigen stadion op tegen Celtic in de Champions League-groep waar ook Feyenoord deel van uitmaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen