F-Side in rep en roer: boze fans verlaten Johan Cruijff ArenA voortijdig en nemen sfeerartikelen mee

5 november 2023, 18:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Er is onenigheid binnen de F-Side van Ajax tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen, zo weet het account Voetbal Ultras te melden op X. De opgehangen Palestijnse vlaggen zouden voor ruzie hebben gezorgd.

Volg de wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen in ons liveverslag!

Artikel gaat verder onder video

In ieder geval twee Palestijnse vlaggen waren tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen te zien. Ze hingen tussen andere supportersvlaggen van de fanatieke fans. De vlaggen dienen vermoedelijk als steunbetuiging aan de bevolking in Gaza, die gebukt gaat onder Israëlische bombardementen.

De vlaggen zorgen voor enige verbazing op sociale media, met name omdat een deel van de Ajax-supporters zich van oudsher meer identificeert met Israël. Zo zingen fans weleens 'wie niet springt die is geen jood' of liederen over de ‘superjoden’ in Israël. Ook zijn Israëlische vlaggen vaak te zien geweest in de Johan Cruijff ArenA.

Het is dan ook niet verrassend dat er binnen de F-Side verschillend werd gedacht over de Palestijnse vlaggen. "Het is een flinke puinhoop op de F-Side. Een deel van de harde kern van Ajax kwam met Palestina-vlaggen de tribune op. Er volgde een tweestrijd tussen voor- en tegenstanders. Uiteindelijk heeft Ultras Amsterdam het stadion verlaten en alle sfeerartikelen meegenomen", zo schrijft Voetbal Ultras.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schandalig die NSB'ers op de tribune. Auteur Mosterd: niet SOMS, maar ALTIJD en meerdere keren tijdens ELKE WEDSTRIJD galmt het superjoden van de F-side.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja wat er gebeurt is niet goed, maar het is typisch volk dat met die vlaggen loopt. Snel verwijderen uit F side want dat zijn ook de figuren die overal gaat vechten.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad heel erg schandalig ! !

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

sommige supporters blijven stumpers...

Rajen1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is er mis met deze steunbetuiging? Er hangen op F ook vlaggen uit Suriname of Maluku of Israël etc etc.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Supporters moeten zich bezig houden met Ajax en niks politieke gedoe

Ag Seintje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vindt het top om er aandacht voor te vragen want als er een 1minuut stilte wordt gevraagd bij overlijden. Hoezo zou je het niet kunnen dan om er aandacht voor te vragen.om vliegtuigen bommen en voedsel naar Palestina David te sturen tegen hen die zeggen dat zij joden zijn maar het niet zijn en nooit een beloofde land hebben mogen betreden dan welke door Engeland is gedaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen