'Gavi scheurt kruisband en mist restant van het seizoen én EK in Duitsland'

19 november 2023, 22:10   Bijgewerkt: 19 november 2023, 22:31
Foto: © ProShots / H! - X

FC Barcelona heeft bijzonder slecht nieuws gekregen uit Valladolid, waar de nationale ploeg van Spanje het zondagavond opneemt tegen Georgië. Middenvelder Gavi moest de strijd al binnen een half uur staken en lijkt een zware blessure aan zijn rechterknie te hebben opgelopen.

Na een acrobatische balaanname met de schouder schoot het er ineens in bij Gavi, die direct door leek te hebben dat het fout zat. De negentienjarige speler ging in tranen naar de kant, scans zullen moeten uitwijzen welke schade hij precies heeft opgelopen.

Artikel gaat verder onder video

Barcelona-trainer Xavi wordt dit seizoen veelvuldig getroffen door aanhoudend blessureleed in zijn selectie. Zo moest hij sterkhouders als Frenkie de Jong, Robert Lewandowski en Pedri al lange tijd missen. In het geval van de Nederlander lijkt het einde de malheur nabij: vorige week werd duidelijk dat hij in het eerste duel na de interlandbreak, op 25 november tegen Rayo Vallecano, weer aan zal sluiten bij de selectie.

De spelers van Spanje lijken alvast vooruit te lopen op een nare diagnose voor Gavi. Barcelona-ploeggenoot Ferran Torres tekende tien minuten na rust voor de 2-1 voorsprong voor de wereldkampioen van 2010 en toonde vervolgens Gavi's shirt met rugnummer 9 aan het publiek, als steunbetuiging aan zijn onfortuinlijke teamgenoot.

Update 22.32 uur: De eerste berichten over de kwetsuur van Gavi zijn inderdaad niet goed. Op X schrijft het account barcacentre dat uit de eerste testresultaten zou zijn gebleken dat de jonge speler een kruisband heeft afgescheurd. Als dat klopt, dan lijkt Gavi het restant van het seizoen met Barcelona én het EK op zijn buik te kunnen schrijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen