Thomas Ouwejan hevig onder vuur bij Schalke 04 na 'respectloze actie'

27 november 2023, 17:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/Hallo Buer

Thomas Ouwejan heeft zich in de nesten gewerkt bij Schalke 04. De voormalig linksback van AZ reageerde ‘respectloos’ na zijn vroege wissel van afgelopen zaterdag tegen Fortuna Düsseldorf (5-3 nederlaag). Ouwejan is maandag op het matje geroepen door de clubleiding van Schalke.

De Nederlander werd na 33 minuten naar de kant gehaald door trainer Karel Geraerts. Schalke keek op dat moment tegen een 3-0 achterstand (door twee doelpunten van voormalig Eredivisie-speler Vincent Vermeij) aan en slachtofferde liefst drie spelers. Eén daarvan was Ouwejan, die in zijn aftocht weigerde om zijn trainer een hand te geven.

Artikel gaat verder onder video

Er ontstond vervolgens wat onenigheid langs de zijlijn bij de club uit Gelsenkirchen. Geraerts vindt het gedrag van Ouwejan onacceptabel. “Ik begrijp dat mensen soms verkeerd reageren uit emotie, maar het mag nooit respectloos zijn”, sprak de trainer. De oud-AZ’er moet komende week met de beloften trainen en een geldboete betalen.

“Respect voor de club, de fans, de teamgenoten en de staf is heel belangrijk voor mij. Daarom kan ik dit gedrag niet accepteren en is deze sanctie onvermijdelijk”, zegt Geraerts. Het is momenteel grote crisis bij het ooit zo grote Schalke. De volksclub degradeerde afgelopen seizoen uit de Bundesliga, maar kan op het tweede niveau vooralsnog geen potten breken. De ploeg staat op een zestiende plaats na veertien wedstrijden.  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen