Wim Kieft weet het zeker: 'Spelers van Oranje maken grappen over hem'

20 november 2023, 21:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Veronica Offside

Wim Kieft denkt dat de spelers van het Nederlands elftal de nodige grappen maken over Wout Weghorst. Hoewel Weghorst met zijn doelpunten geregeld belangrijk is voor het Nederlands elftal, wijkt zijn gedrag op het veld af van dat van de meeste voetballers.

“Hij beleeft het allemaal heel intens, ook het volkslied”, merkt Kieft op bij Veronica Offside. Tafelgast Dick Advocaat heeft er weinig problemen mee. “Ik vind ook dat hij zo moet blijven.” Kieft reageert: “Maar hij gedraagt zich ook niet anders. Reken maar dat zo’n speler de hele dag gedold wordt in zo’n spelersgroep. ‘Wout, denk je niet dat je een beetje overdreven doet?’ Maar hij blijft het gewoon doen. Hij heeft er schijt aan. Ik denk dat hij gewoon zo is.”

Artikel gaat verder onder video

De andere tafelgasten zetten vraagtekens bij de bewering dat Weghorst wordt gedold door zijn ploeggenoten. Kieft blijft bij zijn woorden. “Ja, natuurlijk wordt hij gedold. Iedereen zal dat wel doen.” Presentator Wilfred Genee antwoordt: “Door wie dan? Ik zie Schouten of Gakpo niet zeggen: ‘Wout, doe eens lekker normaal.’ Marten de Roon ook niet.”

Kieft is overigens wel enthousiast over het optreden van Weghorst tegen Ierland op zaterdag. De spits van TSG Hoffenheim maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. “Wout moet er niet te veel in gaan geloven, haha. Het was een goed doelpunt. Hij schiet ‘m geweldig binnen.”

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen