'Ajax strijdt met twee Belgische clubs om Zweedse linksbuiten'

14 december 2023, 18:39
Foto: © Proshots

Ajax heeft belangstelling voor Momodou Sonko. De achttienjarige buitenspeler van BK Häcken staat in eigen land te boek als supertalent en geniet interesse van Anderlecht en Club Brugge, maar volgens de Belgische media hebben ook de Amsterdammers hem op de radar staan.

Dat schrijven La Dernière Heure en Het Nieuwsblad althans dinsdagmiddag. Het is niet de eerste keer dat Ajax wordt gelinkt aan de aanvaller: begin november maakte het Zweedse FotballDirekt ook al melding van het feit dat Sonko in beeld zou zijn bij de Amsterdammers. Met Steven Bergwijn, Mika Godts, Carlos Forbs en Amourricho van Axel Dongen is de positie links voorin momenteel wel uitstekend bezet in de selectie van John van ’t Schip, al is er voor Bergwijn sluimerende belangstelling.

Artikel gaat verder onder video

In het Zweedse seizoen, dat in april begon en inmiddels bijna ten einde is, was Sonko in competitieverband goed voor 7 doelpunten en 4 assists. Hij begon het seizoen als wisselspeler, maar is met name in de laatste maanden doorgaans een basisspeler bij Häcken, dat als nummer drie zal eindigen in de Allsvenskan. Het hoogtepunt voor Sonko was een hattrick tegen IFK Norrköping (4-1 zege) op 22 oktober.

Ook heeft Sonko zich al getoond op het Europese podium. Met Häcken speelt hij dit seizoen, net als Ajax, in de Europa League: in vijf groepswedstrijden was hij goed voor één doelpunt. De jonge Zweed vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van ruim vier miljoen euro. Sonko is ploeggenoot van Tobias Sana, bij wie hij eventueel informatie zou kunnen inwinnen over Ajax. In 2012 kwam Sana naar Ajax, waar hij uiteindelijk tweëenhalf jaar bleef.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen