'Hij kan een van de weinige Sven Mislintat-aankopen worden met een meerwaarde'

15 december 2023, 09:01   Bijgewerkt: 15 december 2023, 11:01

Chuba Akpom is zich volgens Mike Verweij aan het ontpoppen tot de nieuwe publiekslieveling van Ajax. De 28-jarige aanvaller heeft na een lastige start van zijn Amsterdamse avontuur de smaak helemaal te pakken. Donderdagavond was hij met twee doelpunten de man van de wedstrijd tegen AEK Athene (3-1).

Al in de vijfde minuut was het raak voor Akpom, die mede door de afwezigheid van Steven Bergwijn en Steven Berghuis als schaduwspits achter Brian Brobbey speelde. Tien minuten na rust scoorde hij zijn tweede avond van de avond, waarna hij meerdere mogelijkheden kreeg om ook een derde doelpunt te maken. Zijn vizier stond echter niet meer op scherp.

"Hij ontpopt zich ondanks zijn beperkte techniek tot een publiekslieveling", schrijft Verweij over Akpom in De Telegraaf. "Zodoende kan hij een van de weinige Sven Mislintat-aankopen worden met een meerwaarde."

Akpom, die onder Maurice Steijn weinig aan spelen toekwam, speelde tot nu toe verdeeld over 17 wedstrijden 482 minuten voor Ajax. Daarin was hij goed voor acht doelpunten: vijf in de Eredivisie en drie in de Europa League. Gemiddeld scoort hij één keer per 61 minuten voor Ajax.