Jan Joost van Gangelen na uitspraak over Ajax: ‘Kan iemand hem weghalen, jongens?’

9 december 2023, 18:36   Bijgewerkt: 9 december 2023, 18:52
Foto: © ESPN

Ajax kan na een prima reeks omhoog kijken in de Eredivisie, zo wordt zaterdagavond voorafgaan aan het thuisduel met Sparta Rotterdam (18.45 uur) geconcludeerd in het televisieprogramma De Eretribune van ESPN

Volg hier live de wedstrijd tussen Ajax en Sparta Rotterdam

Artikel gaat verder onder video

Ajax won vijf van zijn laatste zes wedstrijden in de Eredivisie onder nieuwbakken trainer John van ’t Schip. De Amsterdammers zijn opgeklommen naar een zesde plaats op de ranglijst van volgens Jan Joost van Gangelen en Kees Kwakman zit er absoluut nog meer in voor hen.

“Wat is er mogelijk voor Ajax? AZ en FC Twente staan op negen punten (qua verliespunten, red.). Feyenoord staat daar weer net boven. Er komen nog interessante ontmoetingen aan. Ajax kan zich nog versterken. Is er iets waarvan je denkt: nou…”, werpt Van Gangelen op.

“Ik denk het wel. Ik denk dat Ajax zich zeker kan richten op plek drie en vier”, antwoordt Kwakman. “Sparta-thuis en PEC Zwolle-thuis zijn normaal gesproken twee wedstrijden die Ajax wint. Volgende week zondag heb je AZ – PSV. Dan kan Ajax zomaar op zes punten van AZ komen. Dan is alles weer mogelijk. In de winterstop zal er dan misschien nog worden gekeken naar spelers die weggaan en komen. Dromen is een groot woord dit seizoen bij Ajax, maar hier hadden ze wel echt voor getekend toen Van ’t Schip het overnam.”

Van Gangelen peilt vervolgens de verwachtingen van de Ajax-fans die aanwezig zijn in de studio van ESPN. “Wat denken jullie? Op welke plek eindigt Ajax dit seizoen nog?”, vraagt de presentator hardop. Wanneer een Ajax-fan in de studio vervolgens de verwachting uitspreekt dat de Amsterdammers nog kampioen zullen worden, grapt Van Gangelen: “Eerste? Kan iemand hem weghalen, jongens?”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen