Feyenoord-target Nino schlemiel bij WK-zege Manchester City

22 december 2023, 20:51
Foto: © X

Manchester City heeft zich gekroond tot wereldkampioen van de clubteams. In de finale met Fluminense was het door vroege doelpunten nooit echt spannend (4-0), waarbij Feyenoord-target Nino (26) met een eigen doelpunt de schlemiel werd. Enige smetje op de avond voor Pep Guardiola en basisklant Nathan Aké was de op het oog ernstige knieblessure die middenvelder Rodri een kwartier voor tijd opliep.

Na ruim twintig minuten probeerde Nino, die later in de wedstrijd nog ‘pussy’ genoemd zou worden door Jack Grealish (zie onder), een voorzet vanaf de linkerkant van het veld te blokken. Dat lukte, maar daardoor werd de bal van richting veranderd en belandde die pardoes achter keeper Fábio. Omdat Julian Álvarez na een minuut de score al had geopend, was de eindstrijd in feite al gespeeld. Voor de Argentijn was het al de zesde (!) competitie waarin hij namens The Citizens scoorde.

Het eigen doelpunt van Nino was vervelend voor de verdediger, die lang in beeld was om Lutsharel Geertruida op te volgen bij Feyenoord. Nadat diens transfer naar RB Leipzig uiteindelijk in het water viel, kwam de Braziliaan uiteindelijk nooit naar De Kuip. Met Fluminense kwam hij in de WK-finale voor clubteams terecht tegen Manchester City, dat Urawa Red Diamonds uitschakelde. De formatie van Bryan Linssen en Alex Schalk ging eerder op de vrijdagavond in de kleine finale onderuit tegen Al-Ahly (2-4).

Voor Manchester City betekent de zege, die door een intikker van Phil Foden en de tweede van Álvarez uiteindelijk met vier goals verschil op de borden kwam, de vijfde prijs van dit kalenderjaar. Voor voormalig Real Madrid-verdediger Marcelo, die meedeed bij de Braziliaanse opponent, is het de eerste nederlaag in de WK-finale voor clubteams, de prijs die hij liefst viermaal won.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Zeg fcupdate. Waarom verwijderen jullie een normale reactie? Mag je niet eerlijk zijn en zeggen dat dat hele wk 1 grote grap is?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen