Mike Verweij spreekt Turkse media tegen: Kluivert niet ontslagen door Adana Demirspor

4 december 2023, 14:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Instagram: Shane Kluivert

Patrick Kluivert kan nog geen halfjaar na zijn aanstelling als hoofdtrainer van Adana Demirspor alweer op zoek naar een nieuwe werkgever. Turkse media melden dat de voormalig topschutter aller tijden van het Nederlands elftal op straat is gezet, maar volgens Mike Verweij van De Telegraaf heeft hij, evenals zijn technische staf, zijn contract laten ontbinden.

Zo succesvol Kluivert was als speler, zo moeizaam verlopen zijn werkzaamheden na zijn actieve spelersloopbaan. De oud-speler van onder meer Ajax en FC Barcelona was tussen 5 maart 2015 en 30 juni 2016 acht wedstrijden bondscoach van Curaçao. Kluivert ging voor dat land vervolgens aan de slag als technisch adviseur, alvorens hij de sportief directeur werd van Paris Saint-Germain. Ook dat duurde niet lang. Kluivert werd in 2018 assistent van Clarence Seedorf bij de nationale ploeg van Kameroen, maar de Nederlanders beleefden weinig succes bij de Afrikaanse grootmacht.

Artikel gaat verder onder video

Na functies bij FC Barcelona en weer Curaçao begon Kluivert afgelopen zomer aan zijn hoofdtrainerschap bij Adana Demirspor. Hoewel die club zich momenteel terugvindt op de vijfde plaats in de Turkse Süper Lig, heeft Kluivert dus besloten om op te stappen. “De aanleiding tot de aanstaande breuk is dat - zowel aan de kant van Kluivert als aan de kant van Adana Demirspor - bepaalde zaken niet aan de verwachtingen voldoen”, schrijft Verweij. “Aan de resultaten ligt het vertrek niet. Ondanks de nederlaag van afgelopen weekeinde tegen Samsunspor (2-3) staat Adana Demirspor nog altijd vijfde in de Süper Lig. De club liep de groepsfase van de Conference League op een haar na mis.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat moet je in Turkije zoeken als trainer. Nooit goed bij die lui en altijd problemen. Ajax moet hem samen met Bogarde snel contracteren, die kunnen ze allebei hard gebruiken. Hoe meer ex Ajacieden hoe beter.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen