Ajax en Metz akkoord over Mikautadze, maar de Franse club baalt wel een beetje

4 januari 2024, 14:27
Foto: © Imago

Ajax en FC Metz hebben volgens L'Équipe een akkoord bereikt over de huurtransfer van Georges Mikautadze. De 23-jarige aanvaller zal tot het einde van het seizoen worden uitgeleend aan de Franse club. De huurovereenkomst bevat een koopoptie.

Mikautadze bewandelde een half jaar geleden voor zestien miljoen euro (exclusief drie miljoen euro aan bonussen) de omgekeerde weg. De aanvaller werd door voormalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat gehaald als concurrent voor Brian Brobbey en Chuba Akpom. Zowel onder Maurice Steijn als John van 't Schip kwam Mikautadze echter nauwelijks aan de bak.

Artikel gaat verder onder video

Mikautadze kreeg tegen Fortuna Sittard en Almere City een kans in de basis en kwam als invaller vier keer in actie. Na een half jaar staat zijn teller op slechts 248 speelminuten. In de spits moest hij zowel Brobbey als Akpom boven zich dulden, terwijl hij als aanvallende middenvelder en buitenspeler zich niet heeft kunnen onderscheiden.

Ajax had Mikautadze het liefst deze winter meteen verkocht. Metz kon echter niet aan de vraagprijs van vijftien miljoen euro (inclusief bonussen) voldoen. Als de Franse club in de zomer de koopoptie licht, dan ontvangt Ajax dat bedrag volgens Mike Verweij alsnog.

Metz baalt een beetje dat de deal met Ajax niet sneller is rondgekomen. De Franse club hoopte Mikautadze vrijdag te kunnen inzetten in het bekerduel met Clermont Foot, maar dat gaat niet meer lukken. Op 14 januari kan Mikautadze alsnog zijn rentree maken voor Metz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mees Van beek
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Okee

Nasalis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mike Verweij kletst zoals gebruikelijk uit zijn nek. In L'Équipe is te lezen dat het gaat een bedrag van 10 miljoen. Overigens zal het er ook wel van afhangen of Metz hem na afloop van de huurperiode een Ajax-equivalent salaris kan bieden. Anders komt hij deze zomer gewoon weer naar Amsterdam.

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft al weer een kneus gehocht of gehuurd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen