Mike Verweij onthult dikke transfersom die aankomende zomer lonkt voor Ajax

2 januari 2024, 21:28
Foto: © Imago

Georges Mikautadze is hard op weg naar de uitgang bij Ajax. Volgens Nederlands en Franse media gaat de Georgische aanvaller zich op huurbasis bij zijn oude club FC Metz voegen. Volgens Mike Verweij lonkt aankomende zomer een riante transfersom voor Ajax.

De journalist van De Telegraaf meldt dinsdagavond dat Ajax en Metz dicht bij een huurovereenkomst zijn. Ajax neemt het liefst deze winter al definitief afscheid van Mikautadze, maar Metz beschikt nu niet over de financiële middelen om de vraagprijs van 15 miljoen euro voor de 23-jarige aanvaller annex aanvallende middenvelder op tafel te leggen.

Artikel gaat verder onder video

Dat kan aankomende zomer echter anders zijn. “Als Metz in zomer optie op Mikautadze licht, dan is de transfersom (met bonussen) circa 15 miljoen”, tweet Verweij, die eraan toevoegt dat hoofdscout Kelvin de Lang, die positie van directeur transfers tijdelijk inneemt bij Ajax, ook een doorverkooppercentage zal bedingen.

Zodoende lonkt aankomende zomer een riante transfersom voor Ajax. Een transfersom van vijftien miljoen zou weliswaar lager uitvallen dan de zestien miljoen euro die Ajax afgelopen zomer aan Metz betaalde voor Mikautadze, maar het verlies zou beperkt blijven. Mikautadze kende een ronduit belabberde eerste seizoenshelft, met slechts twee doelpunten en één assists in twaalf wedstrijden in alle competities. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen