'Excelsior meldt zich bij Feyenoord: gewilde reserve moet eerste winteraanwinst worden'

1 januari 2024, 10:57
Foto: © Imago

Excelsior heeft zich in de hoop op winterse versterking gemeld bij stadgenoot Feyenoord. De Kralingers, die als nummer twaalf van de Eredivisie de winterstop ingingen, zouden snel zaken willen doen met de grote broer en middenvelder Thomas van den Belt op huurbasis willen vastleggen.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde 1908. Van den Belt kwam afgelopen zomer - nadat een winterse overgang een halfjaar eerder was afgeketst - over van PEC Zwolle. De promovendus ontving ruim acht ton voor de 22-jarige geboren Zwollenaar, die met zestien doelpunten en acht assists een groot aandeel had in de promotie naar het hoogste niveau. In Rotterdam komt hij er voorlopig echter nauwelijks aan te pas.

Artikel gaat verder onder video

In de Eredivisie deed Arne Slot vooralsnog slechts drie keer als invaller een beroep op Van den Belt. Dat geldt ook voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (0-1 verlies) en het laatste Champions League-duel van de poulefase, uit bij Celtic (2-1 verlies). Daarin speelde Van den Belt een belangrijke rol bij de gelijkmaker van Yankuba Minteh, al zou die treffer uiteindelijk dus niet genoeg blijken voor een punt.

Volgens de berichtgeving heeft Excelsior inmiddels gemeld in De Kuip en wil de club 'haast maken' met de komst van Van den Belt, die ook bij andere Eredivisieclubs op het lijstje zou staan. Feyenoord zou openstaan voor een tijdelijk vertrek, 'maar gaat niet direct akkoord met de eerste de beste aanbieding', zo weet 1908. Het contract van Van den Belt in De Kuip loopt nog door tot medio 2027.

Gaat Thomas van den Belt alsnog slagen bij Feyenoord?

Laden...
483 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Meteen laten gaan. Heeft mij nog niet kunnen overtuigen. Vlieguren in de eredivisie maken is nooit verkeerd

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen