Klopp doet in afscheidsbericht enorme belofte aan Liverpool-aanhang

26 januari 2024, 12:38
Foto: © Imago

Jürgen Klopp durft nog niet te zeggen of hij na zijn vertrek bij Liverpool ooit nog aan de slag gaat als hoofdtrainer. De Duitser maakte vrijdagmorgen bekend dat hij bezig is aan zijn laatste maanden als eindverantwoordelijke op Anfield. Wat hij wél met zekerheid durft te zeggen, is dat hij nooit een andere club in Engeland zou coachen.

Die belofte doet Klopp de Liverpool-supporters op de dag dat bekend wordt dat er over een paar maanden een einde komt aan zijn huwelijk met de Britse grootmacht. Liverpool stelde Klopp in het najaar van 2015 aan als hoofdtrainer en wat er in de daaropvolgende jaren allemaal zou gebeuren, hadden de club en Klopp ongetwijfeld niet kunnen bedenken toen hij zijn handtekening zette op Anfield. De Duitser loodste Liverpool in 2020 naar de eerste landstitel sinds 1990, driemaal naar de Champions League-finale (waarvan één werd gewonnen) en ook nog naar de winst van de wereldbeker voor clubteams.

Artikel gaat verder onder video

Na dit seizoen, bijna tien jaar na zijn entree op Anfield, komt er dus een einde aan de succesvolle periode van Klopp in Engeland. De oefenmeester vertelt op het clubkanaal dat zijn baan heel veel energie van hem vraagt en dat het steeds lastiger wordt om elke dag weer alles te geven. Het is daarom niet verrassend dat Klopp de kans dat hij na zijn vertrek bij Liverpool snel elders aan de slag gaat als hoofdtrainer, niet heel groot acht. Als je mij vraagt of ik ooit nog als manager aan de slag ga, zou ik nu ‘nee’ zeggen, wordt hij geciteerd door Liverpool-volger James Pearce namens The Athletic. Maar ik weet uiteraard niet hoe dat zal voelen, omdat ik deze situatie nooit hebt gehad. Wat ik zeker weet is dat ik Engeland, maar dan ook nooit een andere club dan Liverpool zal trainen.

Klopp was voor zijn aanstelling bij Liverpool hoofdtrainer van FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund. Ook als trainer van Borussia Dortmund behaalde hij grote successen. Zo werd de club onder zijn leiding kampioen van Duitsland en reikte het in het seizoen 2012/13 tot de finale van de Champions League. Daarin was Bayern München, dankzij een heel laat doelpunt van Arjen Robben, uiteindelijk met 2-1 te sterk. Als trainer van Liverpool wist Klopp alsnog de Champions League te winnen. Na de nederlaag tegen Real Madrid in 2018 versloeg Liverpool een jaar later Tottenham Hotspur in Madrid met 2-0. Drie jaar later kregen Liverpool en Klopp de kans om er opnieuw met de eindzege vandoor te gaan, maar toen was wederom Real Madrid te sterk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen