'Meesterzet van Arne Slot, terwijl Peter Bosz een cruciale man negeert'

25 januari 2024, 10:58   Bijgewerkt: 25 januari 2024, 11:08
Foto: © Imago

Valentijn Driessen prijst Arne Slot na de overwinning van Feyenoord op PSV in de KNVB Beker (1-0). De trainer van Feyenoord verraste door Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten op te zetten. Een ‘meesterzet’, schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

Volgens Driessen haalde Feyenoord ‘een belangrijke angel’ uit het offensieve spel van PSV. “Met welke van de vijf buitenspelers Feyenoord ook zou hebben gespeeld, geen enkele van die vijf zou de aanvallende impulsen van Sergiño Dest hebben kunnen belemmeren. En juist dat deed Nieuwkoop”, zag de chef voetbal van de krant. “Niet door Dest te verdedigen, maar continu over hem heen te walsen. Want zo speelde Nieuwkoop, als een aanvallende stoomwals.”

Artikel gaat verder onder video

Ondertussen kwam PSV van achteruit niet aan voetballen toe, zag Driessen. Door de absentie van Joey Veerman verhuisde Jerdy Schouten van de verdediging naar het middenveld en kon hij de opbouw dus geen vorm geven. In de ogen van Driessen had één speler die ‘netelige situatie’ kunnen voorkomen: Isaac Babadi.

“De jongeling die zoveel indruk maakte tijdens Feyenoord-PSV voor de Johan Cruijff Schaal”, aldus Driessen. “Maar dat noodverband had Bosz vanwege principes in de prullenbak gegooid. Het achttienjarige talent uit eigen opleiding is een week verbannen naar Jong PSV omdat hij te laat was bij een wedstrijdbespreking.”

Had Peter Bosz Isaac Babadi moeten opstellen?

Laden...
2649 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hey iets positiefs van Valentijn. Zeker met het verkeerde been uit bed gestapt 😅

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Waar is Bean????

Finalflow
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Die heeft volgens mij een kater..

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik ook maar dat is niet zo erg 😀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen