'De kop van Anton Gaaei gaat op een gegeven moment naar beneden, dus ziet hij niets meer'

26 februari 2024, 17:22
Foto: © Imago

Anco Jansen zou Anton Gaaei niet meer opstellen bij Ajax. Zondagmiddag kende Gaaei een ongelukkig optreden tegen AZ (2-0 nederlaag) en werd hij al na 35 minuten gewisseld door trainer John van 't Schip.

Gaaei verloor een duel aan de zijlijn voorafgaand aan de 1-0 van AZ en zorgde even daarna met balverlies voor een levensgevaarlijke uitbraak van AZ. Van ’t Schip besloot hem naar de kant te halen en Ahmetcan Kaplan binnen de lijnen te brengen. ESPN-analist Jansen trekt een heldere conclusie. “Die Gaaei kan echt niet meer bij Ajax.”

Artikel gaat verder onder video

Jansen wil Gaaei niet de schuld geven van de 1-0, omdat er na zijn verloren duel nog het nodige misging. “Maar dat moment vlak voor die wissel, dat verzin je toch niet? Hij wil een bal aannemen en opendraaien op de zestienmeter van de tegenstander, terwijl er maar één verdediger achter hem staat. Ik vind het heel lullig voor die jongen, maar we hebben het hier wel over Ajax hè?”, zegt de voormalig aanvaller. “Als hij nou bij PEC zou spelen, zou ik nog zoiets hebben van 'kan gebeuren', maar bij Ajax kan het niet gebeuren.”

Donderdag speelde Gaaei als invaller nog 68 minuten tegen Bodø/Glimt in de Conference League. Jansen zag toen ook een en ander misgaan. "Op een gegeven moment begon Gaaei aan een loopactie. Ik denk dat hij best wel snel is, maar dan gaat die kop naar beneden, dus hij ziet niks meer. En dan loopt hij met zijn kop tegen een tegenstander aan."

Gaaei de gebeten hond bij Ajax

Tijdens de wedstrijd tegen AZ ontstond veel kritiek op Gaaei. Ook op zijn persoonlijke Instagram-pagina kreeg Gaaei er van de fans van langs. Dat resulteerde erin dat zijn account nog voor het einde van de wedstrijd 'op zwart' ging; alle posts zijn inmiddels verwijderd. "Heel, heel vervelend voor Anton", zei Van 't Schip daarover. "Hem gun ik het zeker niet, want het is een heel fijne gozer. Mentaal zit hij erdoorheen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Niet alleen gaaie niet meer opstellen ook sutalo sosa forbs niet meer opstellen

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Die jongen moet je gewoon in het 2e zetten of verhuren aan een KKD club om hem toch minuten te laten maken en mischien nog voor een 1,5 miljoen te verkopen einde dit seizoen . Duidelijk niet klaar om in de eredivisie te spelen

Ajeto!
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Zelfs bij Telstar zullen ze nog twijfelen om ja te zeggen als hij gratis wordt aangeboden

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@ajeto zodra ze die beelden zien zeggen ze nee dank je wel hahahahaha

Mike
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Die jongen krijgt de volledige schuld, maar hij speelt een wingback en hij was net zo goed als de wedstrijden daarvoor. Wie had bedacht om hem op die plek zonder goede rugdekking te zetten. Het is niet alsof de drie center verdedigers daadwerkelijk goede rugdekking gaven of zelfs een goede wedstrijd hebben gespeeld. Nee, het is geen Ajax kwaliteit, maar zo slecht als hij nu wordt beschreven is ook absurd. Die jongen wordt net als Steijn in het najaar de volledige schuld toegeschoven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen