Schokkende verandering in basiself van Ajax voor uitduel met AZ vanmiddag

25 februari 2024, 14:00
Foto: © Imago

Ajax begint zondagmiddag vanaf 16.45 uur met vijf verdedigers aan de uitwedstrijd tegen AZ, zo verzekert Voetbal International. Daarmee gooit trainer John van ’t Schip het roer om en breekt hij met een traditie van de Amsterdamse club.

Ajax speelde dit seizoen, volgens de jarenlange traditie van de club, steevast met vier verdedigers: twee backs en twee centrumverdedigers. Van ’t Schip heeft er voor het uitduel met AZ echter voor gekozen om extra zekerheid in te bouwen, aldus Voetbal International.

Artikel gaat verder onder video

Voor welke vijf verdedigers de Ajax-trainer in Alkmaar kiest is nog onduidelijk, maar waarschijnlijk gaat het om Anton Gaaei, Devyne Rensch, Jostip Sutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa. 

Of Steven Berghuis en Jordan Henderson fit genoeg zijn is nog niet bekend; Brian Brobbey lijkt de wedstrijd van vanmiddag wel te gaan halen. Laatstgenoemde viel donderdag tijdens het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt geblesseerd uit, maar is naar verluidt toch fit genoeg om te starten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

Ergens pijnlijk, aan de andere kant, als dit Ajax gaat helpen, waarom niet? Ben benieuwd

Kramer
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ag je moet roeien met de riemen die je hebt. Voorin heb je gewoon alleen Brobbey of die oogklep zandzak Akpom. Als het resultaat oplevert zijn we blij, verlies je.. dan vond iedereen het een debiel besluit.

Waarom19
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Van t Schip is toch de grootste aanfluiting ooit bij Ajax. Ik vraag mij af of hij zich zelf zo goed vindt als trainer.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen