KNVB bestraft Vitesse voor tijdelijke staking thuisduel met Feyenoord

27 februari 2024, 11:27
Foto: © Imago

Vitesse is door de KNVB veroordeeld tot het betalen van een boete van 15 duizend euro vanwege 'wanordelijkheden' rond het thuisduel met Feyenoord op 21 januari. De Rotterdammers wonnen die dag uiteindelijk met 1-2 in het GelreDome, scheidsrechter Serdar Gözübüyük zag zich vlak voor tijd genoodzaakt het duel stil te leggen nadat supporters van de thuisploeg het veld opkwamen.

Kort nadat invaller Ondrej Lingr Feyenoord op 1-2 had gezet, ging het mis in Arnhem. Een aantal 'fans' brak uit het eigen vak en betrad het speelveld om de confrontatie met supporters in een ander vak op te zoeken. Uiteindelijk konden stewards voorkomen dat die opzet slaagde en werd het duel na een onderbreking weer hervat. In de twaalf minuten bijgetelde tijd werd vervolgens niet meer gescoord.

Artikel gaat verder onder video

De aanklager betaald voetbal legt Vitesse als gevolg van de wanordelijkheden een boete van 15 duizend euro op, schrijft de KNVB op de eigen website. De club heeft de sanctie inmiddels geaccepteerd, blijkt eveneens uit het schrijven van de voetbalbond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen