Geruchten over terugkeer naar Ajax: 'Zou niet eens zo'n hele gekke aanwinst zijn'

2 maart 2024, 10:21   Bijgewerkt: 2 maart 2024, 11:58
Foto: © De Telegraaf

Mike Verweij denkt dat Ajax komende zomer moet aankloppen bij Donny van de Beek. De middenvelder komt momenteel op huurbasis uit voor Eintracht Frankfurt, dat een koopoptie heeft bedongen. De Nederlander moet het echter doen met een reserverol, en daarom pleit Verweij voor een terugkeer bij Ajax.

Eintracht Frankfurt zou de koopoptie van Van de Beek naar verluidt niet willen activeren, waardoor de middenvelder in de zomer terugkeert bij Manchester United, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025. Er gaan geruchten dat Ajax wil toeslaan. “Dat zou dan een soort revalidatietraject moeten zijn, want Van de Beek heeft heel lang niet meer gespeeld”, zegt Verweij bij Kick-off van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

“Misschien is hij wel hetzelfde soort speler als heel veel Bodø/Glimt-spelers. Zij functioneren alleen daar en dat geldt dat voor hem misschien bij Ajax. Misschien hoeft hij in de Eredivisie minder fit te zijn dan in de Bundesliga of Premier League. Als hij fit is en als Ajax de tijd neemt om hem klaar te stomen voor het eerste, dan zou het misschien niet eens zo’n hele gekke aanwinst zijn”, zegt de clubwatcher van Ajax vervolgens.

Marcel van der Kraan, ook te gast bij Kick-off, ziet een terugkeer van Van de Beek naar Ajax ook wel zitten. “Sommige spelers horen gewoon bij een bepaalde club thuis”, stelt de journalist. "Van de Beek was natuurlijk wel een echte Ajax-speler en ik zou het ook helemaal niet gek vinden als hij zou terugkeren.”

Moet Van de Beek terugkeren naar Ajax?

Laden...
2044 stemmen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Mag maar moet niet veel kosten die Donny. Middelmaatspeler.

Mike
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Of het een goede speler is, weet ik niet zo goed. Heb nooit echt Ajax materiaal in hem gezien. Komt altijd meer onbehouwen op mijn over, maar ja hij stond naast Frenkie. De grote vraag is heeft Ajax de tijd om hem weer op te trainen, hij staat feitelijk al een jaar of drie droog qua wedstrijden. Dus is het optrainen en investeren in deze speler het waard t.o.v. aankomende jeugdspelers. En is Henderson niet een zelfde soort speler, oftwel investeer je dan ook niet in de reserve bank?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Al is het verschil wel tussen Henderson en Van de Beek dat Henderson wel een stuk ouder is en ook deels denk ik dan gehaald werd voor ervaring. Al heb ik natuurlijk ook de twijfels wel. Had nooit het verfijnde, was meer een goede werker die op de juiste plek kon komen, alleen aangezien er gewoon vrijwel niks van klopt van dit Ajax gaat hij het te zwaar krijgen om echt enorm van waarde te zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen