Van Hanegem ziet irritant gedrag van Giménez: 'Hou daar gewoon mee op'

3 maart 2024, 21:01
Foto: © Imago

Willem van Hanegem heeft zich tijdens PSVFeyenoord gestoord aan het gedrag van meerdere spelers. In zijn column voor het Algemeen Dagblad reageert hij afkeurend op het geklaag van Guus Til, Santiago Giménez en Luuk de Jong op het veld.

Til, die de eindstand op 2-2 bepaalde, bood na afloop al zijn excuses aan voor de wijze waarop hij reageerde op een hoofdblessure van Quinten Timber. Van Hanegem stoorde zich aan hem. “Die liep maar te zaniken, zelfs toen er spelers op het veld bleven liggen met hoofdblessures. Het komt zo overspannen over”, zegt Van Hanegem.

Artikel gaat verder onder video

“Dat gevoel krijg ik de laatste tijd toch al steeds vaker”, vervolgt de Kromme. “Ik zag ook Santiago Giménez keer op keer om gele kaarten vragen. Hou daar gewoon mee op en zorg dat je die eerste twee grote kansen achter de keeper jaagt. Oké, hij maakte de 1-2, maar dat was natuurlijk vooral het werk van Lutsharel Geertruida, die de bal panklaar neerlegde.”

Niet alleen binnen, maar ook buiten de lijnen proefde Van Hanegem ‘overspannen gedrag’. “Luuk de Jong, die ook werkelijk bij elke beslissing van de scheidsrechter voor zijn neus verschijnt om nog even te vertellen wat hij er precies van vond, heeft bij elkaar bijna 24 uur op het veld gestaan tegen Feyenoord zonder te scoren”, rekent Van Hanegem uit. “Maar dan vallen mensen weer in katzwijm omdat hij een bal over de verdediger heen tikt in de loop van Til. Geloof me, dan kan vrijwel iedere voetballer. Zo moeilijk was dat gewoon echt niet.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Maar Gimenez moet idd stoppen met vragen om gele kaarten. Voeten spreken, niet gebaren.

svl
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Wordt daar niet elk jaar over besloten om direct kaarten voor te geven? Eerste paar wedstrijden doen ze dat en gaande het seizoen verwaterd het. Gewoon heel simpel, als je om een kaart vraagt, krijg je m zelf. Doe je het dan nog een keer, krijg je rood en doe je het nooit meer. Lijkt me niet zo moeilijk.

Mike
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Eens.. het heeft redelijk goed gewerkt tegen het uittrekken van shirtjes.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Willem heeft het bij het juiste end

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het praten en vragen is om zijn eigen voetballende kwaliteiten te verbloemen. Laat weinig zien de laatste tijd.

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik snap niet dat Scheidrechters mister de Jong nog steeds hun hand boven zijn hart hoofd houden. De grootste irritante speler de Jong steekt overal zijn kont in wat mag schijnbaar. Bij springen gebruikt hij altijd zijn ellenbogen. Als een speler van PSV op de grond ligt vraagt hij al meteen om een vrije trap en gele kaart. Indien er achter links bij de Cornervlag iets gebeurt en meneer staat voor rechts bij de cornervlag dan lijkt het wel een vliegende schotel hoe hij op de scheidsrechter afrent om even zijn verhaal te komen doen. Zijn verontwaardigde gezicht schrijft al boekdelen. Dat hij veel doelpunten met zijn hoofd maakt staat buiten kijf maar verdedigers zijn ook bang met hem mee te springen anders liggen ze voor weken in het ziekenhuis door zijn ellenbogen en iedere scheidsrechter trapt erin en heeft hij de bal niet dan ligt hij meteen te zaniken dat zijn tegenstander hem voor is of te hoog springt. Dacht dat er een nieuwe regel was dat men niet meer mocht protesteren of praten tegen de scheidsrechters of geldt dit niet voor mister de Jong.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen