Aanvoerder Oranje Leeuwinnen Spitse kritisch op media: ‘Daar kan ik niets mee’

8 april 2024, 14:58   Bijgewerkt: 8 april 2024, 15:30
Foto: © ESPN

Sherida Spitse heeft zich kritisch uitgelaten over de media. De aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen zag haar ploeg vrijdag het eerste duel van de kwalificatiecyclus voor het EK van 2025 met 2-0 verliezen van Italië. In gesprek met ESPN reageert ze fel op de suggestie dat de Leeuwinnen zich door de nederlaag nu al bijna niet meer kunnen kwalificeren voor de eindronde.

“Nee”, reageert Spitse als haar gevraagd wordt of het nu al vijf voor twaalf is. “Dat zeiden jullie misschien ook na de wedstrijd tegen België. Toen hebben we ook de eerste wedstrijd verloren, maar uiteindelijk winnen we wel die poule”, refereert ze aan de groepsfase van de Nations League.

Artikel gaat verder onder video

“Ik vind daar wel wat van”, gaat de middenvelder verder. “Dan denk ik: waarom zijn wij zo dat het altijd ‘zo slecht’ of ‘super slecht’ is? Ik kan daar niet zo veel mee. Ik weet dat het bij jullie job hoort, maar ik vind dat wij heel veel kunnen met dit elftal. Ook als er een aantal missen, hebben wij nog steeds kwaliteit. Dat zullen jullie dinsdag (tegen Noorwegen, red.) wel zien.”

De aanvoerder snapt dat de media doet wat het moet doen, maar hoopt toch op meer steun. “Ik denk dat jullie het ook mooi vinden als wij goed presteren. Ik weet dat het jullie job is, maar uiteindelijk zorgen jullie ervoor dat wij beter gaan spelen als het allemaal wat positiever wordt. Wij moeten het laten zien op het veld en jullie zijn er om kritisch naar ons te kijken en dat vind ik heel mooi. Dat daagt ons weer uit en wij houden wel van een uitdaging”, sluit ze af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Zelden gezien: Tjaronn Chery gaat langs veld confrontatie aan met agressieve supporter

Een opvallend tafereel zondagmiddag na een uur voetballen tijdens de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen