Van 't Schip kiest voor opvallende opstelling zonder spits tegen Go Ahead Eagles

4 april 2024, 19:52   Bijgewerkt: 4 april 2024, 21:07
Foto: © Imago

De opstelling van Ajax voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles is bekend. Het duel tussen de nummers vijf en zeven van de Eredivisie begint donderdagavond om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Opvallend is dat Ajax aantreedt zonder echte spits. Chuba Akpom behoort vanwege een blessure niet tot de wedstrijdselectie. Julian Rijkhoff blijft desondanks op de bank. De voorhoede wordt gevormd door Steven Bergwijn en Mika Godts.

Artikel gaat verder onder video

John van 't Schip kan weer beschikken over Ahmetcan Kaplan, die zondag tegen PEC Zwolle (1-3 zege) een schorsing uitzat. De verdediger keert terug in de basiself. Ten opzichte van het duel van zondag verdwijnt behalve Akpom ook Branco van den Boomen uit de basis. Anton Gaaei mag zich vanaf de aftrap bewijzen, nadat hij tegen PEC op de bank zat.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei; Rensch, Kaplan, Hato, Taylor ; Tahirovic, Mannsverk, Hlynsson; Bergwijn, Godts

Opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber, Kramer, Kuipers; Linthorst, Llansana; Adekanye, Willumsson, Edvardsen; Baeten

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 CL-speler van 2013/14 genegeerd bij Ajax: 'Ik reed van Rotterdam naar Amsterdam, niemand keek me naar me om'

Lerin Duarte stond tussen 2013 en 2016 onder contract bij Ajax, maar na een goed begin raakte hij geleidelijk uit beeld. Jaren later blikt hij terug.

Wat verwacht jij van Ajax - Go Ahead Eagles?

Laden...
374 stemmen

Reacties

Vito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Anti voetbal, Thuis na keeper met 7 defensieve spelers voetballen! Gewoon Julian Rijkhoff een kans geven. Van den Boomen ook op de bank en Tahirovic in de basis?

K. Daffie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De winnende coach heeft altijd gelijk. We gaan het zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen