FIFA-plannen stuiten op breed verzet: FIFPro en WLA dreigen met juridische stappen

10 mei 2024, 11:29
Foto: © Imago

Spelersvakbond FIFPro en de World Leagues Association (WLA) dreigen met juridische stappen tegen de FIFA als de wereldvoetbalbond doorgaat met de plannen voor het organiseren van een WK voor clubteams met 32 teams. Het eerste WK voor clubs nieuwe stijl wordt van 15 juni tot 13 juli 2025 gehouden in de Verenigde Staten.

In een brief die gericht is aan FIFA-voorzitter Gianni Infantino wordt een oproep gedaan om opnieuw te kijken naar deze nieuwe opzet. “De wereldwijde voetbalkalender is voorbij verzadiging”, staat er in de brief. Volgens de FIFPro en de WLA wordt het punt bereikt dat nationale competities 'niet in staat zijn om om hun competities goed te organiseren'. Daarnaast zien ze nog een ander probleem. "Spelers moeten hun grenzen over, met aanzienlijke risico's op blessures en gevolgen voor hun welzijn."

Artikel gaat verder onder video

De FIFPro en de WLA gaan de nieuwe opzet van het WK voor clubteams waarschijnlijk bespreken op vrijdag 17 mei. Dan zitten beide partijen om tafel met de FIFA in het Thaise Bangkok. Tijdens deze vergadering komen alle 211 bondsleden samen en zullen zij worden geadviseerd over de opties die voor hen beschikbaar zijn. "Deze opties omvatten juridische stappen tegen de FIFA", bevestigen beide partijen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Haaland slaat terug na vierklapper: ‘Die man kan me echt niets schelen’

Erling Haaland reageert op de kritiek die Roy Keane recent op hem had.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen