Trainerscarrousel op volle toeren: Motta zet eerste stap naar Turijn, Bayern struikelt over transferbedrag topkandidaat

23 mei 2024, 13:36
Foto: © Imago

Thiago Motta lijkt de nieuwe trainer van Juventus te gaan worden, terwijl Bayern München nog niet akkoord is met Burnley over de transfer van Vincent Kompany. De zoektocht van Juve zou daarmee veel sneller zijn voltooid dan die van Der Rekordmeister.

Donderdag heeft Bologna laten weten dat Thiago Motta niet zal verlengen bij de bovenmaats presterende ploeg. Volgend seizoen zal Bologna, waar ook Joshua Zirkzee speelt, in de Champions League uitkomen, maar dit blijkt voor Motta niet voldoende om aan te blijven.

Artikel gaat verder onder video

TuttoMercatoWeb deelde de reactie van Bologna: “Vanochtend heeft Thiago Motta aangegeven om niet te verlengen bij Bologna. De club bedankt hem voor het geweldige werk dat hij gedaan heeft en wenst hem veel succes voor het vervolg van zijn carrière.” De kans is groot dat Motta binnenkort bij Juventus tekent, dat in hem de perfecte opvolger van de ontslagen Massimilliano Allegri ziet. Motta speelde tijdens zijn carrière enkele jaren voor concurrent Internazionale.

Bij Bayern is er ook één topkandidaat, maar daar is er nog gesteggel over het transferbedrag voor Kompany. De Belg degradeerde dit seizoen vrij kansloos met Burnley en zal misschien niet hebben verwacht dat de Duitse recordkampioen op de deur zou kloppen. Toen dat wel gebeurde, liet Kompany weten geïnteresseerd te zijn.

Burnley vraagt echter twintig miljoen euro voor de diensten van de Belgische coach, een bedrag dat Bayern te gortig vindt, zo meldt Florian Plettenberg. Sportdirecteuren Max Eberl en Cristoph Freund vinden Kompany een sterke kandidaat, terwijl Mauricio Pochettino mogelijk een optie blijken te zijn, mocht het met Burnley stuklopen. Pochettino nam deze week afscheid bij Chelsea op een onverwachts moment.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Je moet het maar durven, degraderen en 20.000.000 voor je trainer vragen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen