Frenkie de Jong zet stappen in herstel en doet weer gedeelte Oranje-training mee

9 juni 2024, 12:37   Bijgewerkt: 9 juni 2024, 12:43
Foto: © Imago

Frenkie de Jong heeft zichzelf getoond op het trainingsveld van Oranje; de middenvelder kon op zondag in ieder geval aan de warming-up meedoen en hoopt zo snel mogelijk fit te zijn.

Het Nederlands elftal is op het trainingsveld ondertussen aardig compleet: Serie A-middenvelders Teun Koopmeiners en Tijjani Reijnders doen mee met de trainingen van Ronald Koeman. Zij hadden nog verplichtingen met hun clubs, waardoor zij later aansloten. Zo speelde Koopmeiners nog een verlate competitiewedstrijd met Atalanta, terwijl Reijnders voor een oefenduel na het seizoen naar Australië afreisde.

Artikel gaat verder onder video

Misschien wel het belangrijkste nieuws is dat De Jong ook weer is aangesloten op de training in Zeist. De middenvelder van FC Barcelona is herstellende van een enkelblessure; het lijkt een race tegen de klok te worden of hij fit is voor de eerste wedstrijd van het EK (Polen, 16 juni). Koeman heeft wel goede hoop dat hij daarin minuten kan maken.

De Jong doet in ieder geval mee aan de warming-up van het Nederlands elftal. Koopmeiners en Reijjnders trainen volledig mee en zullen ook hoogstwaarschijnlijk minuten gaan maken tijdens het oefenduel tegen Ijsland van maandag. Op de zondagse persconferentie zal Koeman hierop voorbeschouwen en mogelijk verder ingaan op de blessurestatus van Frenkie.

Update 12:40

De Jong doet ook mee aan oefeningen met de bal, wat extra positief is. Dat geeft weer extra hoop voor een snelle rentree.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Eljero Elia heeft genoeg van de kritiek op de zweetband van Memphis Depay en wijst naar Arjen Robben.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen