Johan Derksen haalt genadeloos uit naar grote naam van Oranje ‘met hele chique functie’

26 juni 2024, 07:02
Foto: © SBS6

Johan Derksen is na het verlies van Nederland tegen Oostenrijk (2-3) ontzettend kritisch op Virgil van Dijk. Volgens de ervaren analist is de aanvoerder en centrumverdediger van Oranje ‘volledig overbodig’ bij balverlies.

“Weetje wat ik kwalijk vind? Ik hoor het niemand zeggen, maar ik ben geen liefhebber van Van Dijk”, steekt Derksen dinsdagavond van wal in het televisieprogramma Vandaag Inside Oranje. “Er zijn middenvelders die niet al te strak dekken, maar als je opjaagt en vroeg druk wil zetten, dan mag er geen speler verzaken. Maar meneer Van Dijk doet daar niet aan mee.”

Artikel gaat verder onder video

“Meneer Van Dijk hangt de hele wedstrijd Beckenbauer uit”, vervolgt Derksen. “Hij blijft een beetje achter de verdediging hangen, speelt sierlijk en geeft wat aanwijzingen. Maar ik zie hem nooit duelleren. Van Dijk is volledig overbodig bij het drukzetten. Hij heeft zich een hele chique functie gegeven, waardoor het hele elftal in de problemen komt.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
  14
  + 1
avatar

Laat hem lekker banken de komende wedstrijd. Van de Ven erin. bedankt voor de bewezen diensten en ga komend jaar lekker ergens in een zandbak voetballen.

jeweetwel
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Zie hem alleen maar wat met zijn armen zwaaien al was hij een verkeersregelaar. Geen druk zetten, man laten lopen en met een minimale inspanning de wedstrijd uitspelen. Duidelijk op zijn retour..

Gerrit van Zomeren
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Ik had hem niet eens meegenomen en nog een paar niet. Als je met de Vrij en de Ligt speelt heb je veel meer loopvermogen en voetballendvermogen.

HendrikWesterneng28
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Helemaal gelijk johan

KROTJE
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Derksen vindt dit..... Derksen vindt dat.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen