Koeman verrast met drie wijzigingen in basisopstelling tegen Oostenrijk

25 juni 2024, 15:13   Bijgewerkt: 25 juni 2024, 16:01
Foto: © Imago

Bondscoach Ronald Koeman gaat zijn opstelling voor de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk op drie plaatsen wijzigen, zo melden bronnen aan ESPN. Volgens de betaalzender wordt Denzel Dumfries als rechtsback vervangen door Lutsharel Geertruida, keert Joey Veerman terug in de basis ten koste gaat van Xavi Simons, terwijl op rechtsvoor Donyell Malen de voorkeur krijgt boven Jeremie Frimpong.

Het is niet bekend waarom de bondscoach deze wijzigingen, die ook bevestigd worden door Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis, doorvoert. Het heeft in ieder geval niets te maken met mogelijke schorsingen, aangezien alleen Jerdy Schouten en Joey Veerman op scherp staan. Laatstgenoemde moest tegen Frankrijk nog genoegen nemen met een plek op de bank, maar zal tegen Oostenrijk dus weer aan de aftrap verschijnen.

Artikel gaat verder onder video

Geertruida voor Dumfries en Malen voor Frimpong zijn een-op-een wijzigingen, maar de terugkeer van Veerman op het middenveld betekent een kleine tactische omzetting. Waar tegen Frankrijk Simons op nummer tien speelde, daar zal nu Tijjani Reijnders als voorste pion op het middenveld fungeren. De middenlinie wordt dus hetzelfde ingevuld als tegen Polen (1-2 winst). De fel bekritiseerde Memphis Depay krijgt van Koeman wederom de voorkeur als aanvalsleider.

De opstelling van het Nederlands elftal volgens ESPN: Verbruggen; Aké, Van Dijk, De Vrij, Geertruida; Veerman, Schouten, Reijnders; Gakpo, Depay, Malen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

Prima die wissels. Noteer maar vast 3 punten voor NL.

Ben de Koning
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Toch weer die stuntel in de spits. Ik had daar liever Brobbey gezien. Resultaten uit het verleden zijn geen garanties voor de toekomst. Uit vorm is uit vorm en dan kun je niet verwachten, dat het nu ineens beter gaat met haarbandje.

Storm
Link gekopieerd!
  23
  + 1
avatar

Ik ben heel benieuwd: als Depay weer niet goed speelt en/of niet scoort dan valt het toch nauwelijks meer te verdedigen dat hij de wedstrijd na Oostenrijk in de basis staat. Dat zou wel heel raar zijn.

balletje rond
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

en ja hoor daaaaaar is tie weer Mijnheer wijsneus ga eerst kijken en dan pas commentaar leveren jij bent de bondscoach niet PIPO Alias Bassie de trigger

Storm
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Lekker happen, lekker reageren, jezelf lekker ergeren. Heerlijk. Ik geniet ervan. Tot de volgende keer.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

We hebben gekeken balletje rond.

Hops
Link gekopieerd!
  10
  + 1
avatar

En meneertje Depay mag weer blijven staan ongelooflijk

gtsb
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ik maak me niet zo druk om oranje . Zeker dit duel niet waarin je al geplaatst bent . Ik zou niet te veel wisselen ,alleen als mensen pijntjes hebben ,of zeer slecht spelen
Of de wissel moeten blijvend zijn . Ik denk dat het juist belangerijk is om vastigheid te hebben en houden . Vooral omdat je als oranje al niet zo vaak bij elkaar bent . De wissel die ik en ik denk veel mensen zou maken gaat koeman nooit doen . Depay krijgt een voorkeursbehandeling die ik totaal niet begrijp . Middelmatige voetballer die na psv nooit voetbaltechnisch verder gegroeid is. Zijn sterallures des te meer . Deze mening behoud ik ook mocht hij 2x scoren vandaag . Verder zorgt hij er ook voor dat veel mensen die gunfactor voor oranje nog niet hebben of krijgen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen