Noa Vahle toont beelden van training Oranje, Johan Derksen kan zijn ogen niet geloven

15 juni 2024, 23:48
Foto: © SBS6

De spelers van het Nederlands elftal speelden vrijdag tikkertje tijdens de afsluitende training voor de wedstrijd tegen Polen. De beelden van het spelletje werden vrijdagavond door journaliste Noa Vahle getoond bij Vandaag Inside. Analist Johan Derksen is niet te spreken over de oefening.

“Er was een oefening waarvan ik dacht: die moet ik even aan de mannen laten zien”, zei Vahle vanuit Duitsland, waar ze verslag doet van de ontwikkelingen rondom Oranje. “Ze gingen namelijk tikkertje spelen. Ik hoor jullie denken: waarom zou je in godsnaam tikkertje gaan spelen op een training een dag voor de wedstrijd tegen Polen. Dat komt van René Wormhoudt, de conditietrainer van Oranje. Die heeft een model ontwikkeld – het Athletic Skills Model – en dat gaat erover dat je het atletisch vermogen van een voetballer kan ontwikkelen door bijvoorbeeld dit soort oefeningen. Dit zit er dus weleens bij, bij Oranje. De sfeer is goed, denk ik.”

Artikel gaat verder onder video

Derksen vindt het spelletje onzinnig. “Misschien kan hij het eens proberen bij een kleuterschool, daar zullen ze het best leuk vinden. Ik vind dit zo’n onzin, om volwassen profs dit soort oefeningen te laten doen…” Voormalig langebaanschaatser Ben van der Burg, ook aanwezig in de uitzending, denkt er anders over. “Je moet op heel veel trainingen hetzelfde doen en dit geeft weer een nieuwe prikkel. Tikkertje is natuurlijk kinderachtig, maar het is wel een nieuwe prikkel voor je lichaam.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
  24
  + 1
avatar

Ach het noa rubriekje kunnen ze er net zo goed uitlaten . Altijd Nikszeggend maar dan wel haar zo goed vinden

Storm
Link gekopieerd!
  33
  + 1
avatar

Ben van der Burg zal meer afweten van de zinnigheid van zo'n spelletje dan Derksen en Vahle bij elkaar.

Crossroad
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Wat wij noemen, een verstandige opmerking:)

Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Onze ster verslaggeefster doet weer een diepte reportage, en lulletje Derksen die zelf niet verder is gekomen dan Fc Meppel weet het allemaal beter dan een ex prof die bij verschillende grote clubs in Europa heeft gevoetbald en trainer is geweest. Maar blijf vooral Derksen een podium geven hoor, te gek voor woorden

gtsb
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Derksen krijgt een podium omdat veel mensen zijn mening willen weten. Dus ja wie is hier het lulletje . Jaloers dat ze jou niet gevraagd hebben !!. Hij doet dus gewoon zijn werk. Verder mag iedereen een mening hebben ook als je niet hoog gevoetbald hebt . Zelfs jij . Ik vind dat altijd zo'n onzin . Dan kunnen we deze site ook wel sluiten

Storm
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

Ik denk dat het niet meer al te lang duurt met Derksen op tv. Die heeft zijn langste tijd wel gehad onderhand. Maar goed, dan krijg je er wel iemand voor terug waar mensen zich dood aan ergeren. Persoonlijk vind ik de meeste presentatoren of BN-ers op tv te gruwelijk voor woorden, maar uiteindelijk kun je er weinig anders aan doen dan niet kijken.

gtsb
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Dan alleen vanwege zijn leeftijd storm. Want qua kijkers is het nog steeds populair . Als sbs slim is gaan ze als hij stopt ook niet verder met andere. Helene en noa byv gaan het niet volhouden . Oranjezomer,winter,zondag ,dinsdag etcetc was fff aardig daarna vervalt het .

Storm
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Ik bedoelde ook vanwege zijn leeftijd.

Litmanen95/96
Link gekopieerd!
  18
  + 1
avatar

Wat een verrassing. De oude zuurpruim, zonder fantasie is het ergens niet mee eens.

Savarunl
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Mensen snappen het na al die jaren nog steeds niet hé. Derksen zegt altijd precies het tegenovergestelde van wat logisch is, en dat doet hij heel bewust. Zo creëer je aandacht en dan gaan mensen kijken naar z'n programma omdat ze willen zien wat ie nog meer gaat zeggen. Als hij dit niet zou doen was dat hele programma al 10 jaar geleden van de buis geweest. In feite is hij een professionele troll, en half Nederland tuimt er elke week weer in.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen