Oranje-publiek wordt in vijf minuten tijd omver geblazen: 'Nogmaals, dit is echt wereldklasse'

10 juni 2024, 22:43   Bijgewerkt: 10 juni 2024, 22:54
Foto: © NOS

Jeremie Frimpong heeft maandagavond indruk gemaakt met zijn invalbeurt in de uitzwaaiwedstrijd van het Nederlands elftal tegen IJsland. De rechtsbuiten, van origine rechtsback, leverde nadat hij slechts vijf minuten in het veld stond een waanzinnige assist af op Memphis Depay. Ondanks dat de treffer wegens hands werd afgekeurd, oogst Frimpong veel lof op sociale media.

De speler van Bayer Leverkusen, die door bondscoach Ronald Koeman als rechtsbuiten wordt gebruikt, maakte donderdagavond al indruk in het duel tegen Canada. Dinsdag kreeg Xavi Simons de kans als rechtsbuiten en moest Frimpong op de bank beginnen, maar na 76 minuten spelen kwam de 23-jarige voetballer binnen de lijnen. Binnen vijf minuten wist de aanvaller de harten van de supporters van het Nederlands elftal opnieuw te veroveren met een fantastische assist op Memphis.

Artikel gaat verder onder video

De buitenspeler legde een scherp aangesneden bal panklaar neer voor de aanvalsleider van het Nederlands elftal. Memphis wist daar wel raad mee en verschalkte de doelman van IJsland. De arbitrage gooide wegens een handsbal van Joey Veerman echter roet in het eten, waardoor er een streep ging door de mooiste treffer van de avond. Ondanks dat oogst Frimpong wegens zijn sublieme assist lof op sociale media.

"Ik ga het nogmaals zeggen. Frimpong is wereldklasse", schrijft een supporter van het Nederlands elftal op X. Een ander pleit voor een vaste basisplaats van Frimpong: "Hij moet toch altijd starten? Wat laat Simons nou zien..", zegt een ander. "Frimpong kan je eigenlijk niet uit de basis halen", reageert een andere voetbalsupporter op X.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen