PSV sluit slechte week toch lachend af

23 september 2012, 18:19

De druk is weer even van de ketel bij PSV. Na twee nederlagen op rij lag een sportieve crisis op de loer, maar die is voorlopig afgewend. Feyenoord hield in het Philips Stadion ruim een uur stand, maar werd daarna volledig overlopen. Door doelpunten van Ola Toivonen, oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum en Luciano Narsingh won de ploeg van coach Dick Advocaat de topper uiteindelijk met ruime cijfers: 3-0.

De overwinning zorgt er voor dat PSV in ieder geval weer wat ademruimte heeft. De ploeg verloor deze week van FC Utrecht (1-0) en Dnjepr (2-0) en met name het verlies in de Domstad bracht de pijnlijke herinneringen aan vorig seizoen, toen PSV in vrijwel iedere uitwedstrijd teleurstelde, boven. De overwinning voor eigen publiek tegen Feyenoord heeft dat zogenaamde 'uit-complex' natuurlijk nog niet verholpen, maar PSV heeft wel weer drie punten en wat vertrouwen er bij. Op de ranglijst staat de ploeg weer gelijk met landskampioen Ajax, dat na zes duels ook zes verliespunten heeft.

Waterman was niet de enige relatief nieuwe naam achterin bij PSV. Links in de verdediging moest trainer Dick Advocaat noodgedwongen de pas 19-jarige Marcel Ritzmaier opstellen. De jonge Oostenrijker moest aan de bak omdat er met Jetro Willems, Wilfred Bouma en de langer uitgeschakelde Erik Pieters maar liefst drie opties voor die plek afwezig waren. Ritzmaier werd af en toe wel voorbijgelopen door zijn tegenstander Wesley Verhoek, maar omdat de voortzettingen van de Feyenoord-aanvaller slordig waren bleef schade voor PSV daardoor uit.

Pas na rust kwam de wedstrijd los. PSV ging beter spelen en kreeg meteen kansen, maar via de counter was ook Feyenoord een aantal keer gevaarlijk. Een schot van Ola Toivonen zorgde uiteindelijk voor het breekpunt in de wedstrijd. De Zweed krulde de bal na ruim een uur in de kruising achter Lamprou en brak daarmee het verzet van de bezoekers. Via oud-Feyenoorder Wijnaldum en Narsingh liep PSV in de slotfase uit naar een 3-0 voorsprong. Wijnaldum kopte een vrije trap van Dries Mertens binnen, Narsingh tekende na een rappe aanval van dichtbij voor de derde treffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen