Brands: "Er is iets geknakt bij Engelaar"

9 januari 2013, 09:27

De kans dat Orlando Engelaar ooit nog een wedstrijd speelt voor PSV is uiterst klein. In AD Sportwereld geeft Marcel Brands, de technisch directeur van de Eindhovense club, aan dat de rol van de ervaren middenvelder wel uitgespeeld is.

Engelaar begon dit seizoen als reserve. Toen hij een keer in de basis mocht beginnen, thuis tegen Willem II, werd hij na een half uur gewisseld. "Er is na die wedstrijd iets geknakt bij Orlando", geeft Brands aan. Engelaar zou sindsdien niet meer optimaal gemotiveerd zijn en coach Dick Advocaat heeft intern laten weten dat hij weinig meer aan de routinier heeft. Engelaar is ook niet mee op trainingskamp naar Bangkok. "Als een jonge voetballer op de tribune moet zitten, doet hij dat toch met een ander gevoel. We hebben nu ook Oscar Hiljemark voor het middenveld."

PSV hoopt dat Engelaar, die met zijn jaarsalaris van 1,75 miljoen euro zwaar op de begroting drukt, deze maand een nieuwe club vindt. Zo niet, is ontbinding van zijn contract een optie. "Dat zou in het uiterste geval een mogelijkheid zijn", zegt Brands.

In het verleden speelde de 33-jarige Engelaar voor onder meer Twente en Schalke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen