PSV grijpt ook in bekertoernooi naast hoofdprijs

9 mei 2013, 19:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na het landskampioenschap gaat ook de KNVB Beker dit seizoen aan de neus van PSV voorbij. In een kwalitatief niet al te beste, maar mede daarom uitermate vermakelijke finale hield AZ de Eindhovenaren van de winst af. Door twee vroege doelpunten won de ploeg van coach Gertjan Verbeek met 2-1. Het is voor de club uit Alkmaar de eerste beker sinds 1982 en de vierde uit de clubgeschiedenis.

Dat de finale tussen AZ en PSV zo leuk was, kwam vooral omdat de zwakte van beide teams achterin ligt. Met hun defensieve gestuntel in deze finale toonden beide teams treffend aan waarom ze dit seizoen, in competitieverband, niet aan de verwachtingen konden voldoen. Goed was de finale dus niet, maar mede daarom wel amusant.

Die 2-1 viel na een half uur en kwam van het hoofd van Jürgen Locadia, de spits van PSV. De aanvaller, die speelde omdat Tim Matavz niet helemaal fit was, kopte via de grond raak nadat Bouma een voorzet van Dries Mertens voor het doel bracht.

Na de goal van Locadia had PSV nog een uur om minimaal gelijk te maken. Gezien de kwetsbaarheden bij AZ leek dat een haalbare opgave, maar het spel van PSV was te pover om echt aanspraak te maken op bekerwinst. Bovendien redde Esteban knap op een schot van Strootman, kreeg Locadia de bal in kansrijke positie niet tussen de palen en raakte Jeremain Lens, vlak voor tijd, met een fraai schot de paal.

AZ hield stand en zorgde er zo voor dat een moeizaam seizoen voor hen toch nog op een prachtige manier eindigt. Bij PSV daarentegen zal de kater groot zijn. De missie van de Eindhovenaren was door de verloren titelstrijd eigenlijk al mislukt, maar ook dit verlies zal hard aankomen. Het moet deze zomer uithuilen en opnieuw beginnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen