Ongrijpbare Bakkali blinkt uit bij swingend PSV

10 augustus 2013, 22:34

In een ploeg die aan de aftrap verscheen met geen enkele speler die geboren is vóór 1990, was uitgerekend de allerjongste voetballer de uitblinker. Met drie goals leidde de pas 17-jarige Zakaria Bakkali PSV langs NEC. Omdat ook Georginio Wijnaldum twee keer scoorde, won de ploeg van coach Phillip Cocu de wedstrijd met 5-0.

Bakkali, geboren in januari 1995, dolde NEC hoogstpersoonlijk. Met een harde, hoge knal zette hij zijn ploeg na zes minuten op 1-0 en daarna bleef hij met zijn dribbels een plaag voor de Nijmeegse defensie. Soms zette de vleugelaanvaller zijn acties iets te ver door, waardoor veel hoogstandjes uiteindelijk niets opleverden, maar het publiek vond het prachtig. De aanvaller, deze week voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van België, is de nieuwe lieveling van de PSV-aanhang.

Met die 2-0 kreeg PSV wat het verdiende, want de 1-0 marge na 45 minuten was een te magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. PSV was niet één of twee, maar wel vier of vijf klassen beter dan NEC, dat voetbalde als een degradatiekandidaat. De ploeg uit Nijmegen, die uit de laatste twaalf eredivisieduels slechts één (!) punt pakte, had geluk dat een treffer van Jürgen Locadia werd afgekeurd wegens buitenspel, anders had het na een kwartier al met 2-0 achter gestaan.

Door de ruime overwinning staat PSV voor minimaal één dag bovenaan in de Eredivisie. De nieuwe en jonge ploeg uit Eindhoven is vooralsnog dé openbaring van dit seizoen, niet in de laatste plaats door een 17-jarige knul uit Luik.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen