PSV is Feyenoord voorbij na zesde zege op rij

8 maart 2014, 22:34   Bijgewerkt: 8 maart 2014, 23:10

PSV is, voor minimaal een dag, terug in de top-vier van de Eredivisie. De ploeg uit Eindhoven boekte zaterdag tegen FC Utrecht (1-0) zijn zesde competitiezege op rij en is Feyenoord, dat zondag nog uit tegen FC Groningen speelt, in punten voorbij. Jürgen Locadia maakte tegen de ploeg uit de Domstad het enige doelpunt.

En hoewel PSV zondag dus weer uit de top-vier kan vallen, is de huidige klassering een enorme meevaller voor de ploeg uit Eindhoven. Anderhalve maand geleden leek een plek bij de eerste vier, genoeg voor plaatsing voor Europees voetbal, uit beeld geraakt. Het seizoen van PSV leek er al op te zitten, maar de ploeg begon punten te pakken. Het kwam iedere week dichter bij FC Twente, Vitesse en Feyenoord en kan nu dus echt weer de strijd om een Europa League-ticket aangaan. PSV doet weer mee, tot tevredenheid van coach Phillip Cocu.

Niet alleen de klassering van zijn ploeg en de overwinning op FC Utrecht, maar ook het vertoonde spel zal de oefenmeester sterken in zijn overtuiging dat PSV op de goede weg is. Want waar PSV de afgelopen weken ook wel eens won zonder te imponeren of met wat geluk, was de driepunter ditmaal volledig verdiend. PSV werkte tegen de ploeg uit de Domstad aan het zelfvertrouwen.

Toch kon de 1-0, op basis van het spel, niet uitblijven. Deze viel tien minuten na rust en kwam van de voet van Jürgen Locadia. De spits kreeg de bal, toen een aanval verloren leek te gaan, in de voeten gespeeld door FC Utrecht-verdediger Mathieu Delpierre en kon simpel scoren. Het was voor Locadia alweer zijn negende doelpunt van het seizoen, waarmee hij nu gedeeld clubtopscorer is. Ook bij teamgenoot Depay staat de teller op negen.

De openingstreffer leek voor PSV een voorbode voor een zorgeloze tweede helft, maar in de loop van dat bedrijf sloop toch wat onzekerheid in de ploeg. FC Utrecht liet eindelijk een beetje zijn tanden zien en deelde speldenprikjes uit, maar een gelijkmaker bleef uit. En omdat PSV aan de andere kant ook kansen op een tweede treffer liet liggen, met name via invaller Adam Maher, bleef de 1-0 stand op het scorebord staan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen