PSV wint weer in Gelredome en nadert plek twee

15 maart 2014, 20:40   Bijgewerkt: 15 maart 2014, 21:36

Nog nooit sinds het stadion in 1998 de deuren opende, slaagde Vitesse erin om in het Gelredome te winnen van PSV. Ook als nummer twee van de Eredivisie heeft de ploeg die opmerkelijke reeks niet tot een einde weten te brengen. De formatie van coach Peter Bosz verloor zaterdag met 1-2 van PSV. Het winnende doelpunt werd gemaakt door Memphis Depay, in de rebound na een omstreden strafschop.

Het was februari 1997 toen Arco Jochemsen Nieuw-Monnikenhuize liet juichen. Door zijn doelpunt won Vitesse met 1-0 van PSV, de derde zege van de Arnhemmers in eigen huis tegen de ploeg uit Eindhoven ooit. Sindsdien heeft Vitesse zich op alle fronten ontwikkeld. Het oude Monnikenhuize werd verruild voor het Gelredome en van bescheiden middenmoter is de club de laatste jaren zelfs ambitieuze titelkandidaat geworden. Maar die vierde thuiszege op PSV is er nog niet gekomen, in het Gelredome bleven de Brabanders ieder jaar fier overeind.

Ook nu het lager dan de thuisploeg op de ranglijst staat, voelt PSV zich prima thuis in het grootste theater van Nederland, zoals het Gelredome zichzelf noemt. Vitesse toonde zich opnieuw gastvrij, doelman Piet Velthuizen zelfs iets te gastvrij. Hij gaf de bezoekers na zeven minuten de openingstreffer cadeau. De keeper leverde de bal op klungelige wijze in bij PSV-spits Jürgen Locadia, die het cadeau gretig uitpakte.

Die voorsprong bleek voldoende voor de winst. Want hoewel er meer dan genoeg gebeurde in Arnhem, zo werden er onder meer negen (!) gele kaarten uitgedeeld en viel Memphis Depay uit met een blauw oog, vielen er geen doelpunten meer. De punten gingen dus naar PSV, dat door deze driepunter steeds nadrukkelijker mag hopen op een ticket voor de Champions League. De achterstand op Vitesse, dat nog altijd tweede staat, is teruggebracht tot twee punten. Vitesse dreigt op zijn beurt de aansluiting met koploper Ajax weer te verliezen. Als de Amsterdammers zondagmiddag winnen van NAC Breda, slaan ze een gat van negen punten ten opzichte van de concurrentie. Een vierde opeenvolgende landstitel lijkt Ajax dan bijna niet meer te kunnen ontgaan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen