Winterkampioen PSV laat Go Ahead in eigen huis kansloos

20 december 2014, 21:41   Bijgewerkt: 20 december 2014, 22:04

PSV was al winterkampioen en heeft vanavond (zaterdag) in het eigen Philips Stadion nog eens laten zien waarom dat zo is. De Eindhovenaren gaven Go Ahead Eagles geen enkel uitzicht op een goed resultaat en wonnen met 5-0. De doelpunten werden gemaakt door Santiago Arias, Memphis Depay (twee keer), Jürgen Locadia en Florian Jozefzoon.

PSV was voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles al winterkampioen. Na de sensationele winst op Feyenoord (4-3) van afgelopen woensdag, kon de ploeg van Philip Cocu vanavond tegen de Deventers een minimale voorsprong van vier punten veiligstellen op achtervolger Ajax.

Een schot van Depay bleef hangen op de rand van het strafschopgebied bij Luuk de Jong. De spits speelde de bal handig naar Arias en die schoot droog binnen in de korte hoek, 1-0. Go Ahead deed daarna bijna iets terug via een kopbal van Lars Lambooij en een poging van dichtbij van Marnix Kolder, het leverde niets op en vervolgens nam PSV het volledig over.

Het tempo lag in het tweede bedrijf een stuk lager. De lijstaanvoerder controleerde en zette lange tijd niet echt aan. Pas in de slotfase, toen Go Ahead moegestreden leek, sloeg PSV weer toe. Met een vlijmscherpe counter werd Depay vrijgespeeld. De aanvaller kon gemakkelijk zijn tweede en de derde van PSV intikken.

Daarna was het geloof weg bij de bezoekende ploeg en vielen er gaten in de defensie van Go Ahead. Na een foutje van Giliano Wijnaldum kon invaller Locadia de 4-0 maken en even later mocht Jozefzoon, die eveneens was ingevallen, ook nog de 5-0 op het bord brengen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen