Niet-fitte invaller Bruma: "Deed dit in het teambelang"

13 februari 2015, 22:59

Niet Jeffrey Bruma, maar Nicolas Isimat Mirin stond centraal achterin bij PSV in de wedstrijd tegen AZ. Bruma zat op de reservebank en dus leek coach Phillip Cocu om sportieve redenen simpelweg de voorkeur te geven aan de Fransman, maar de vork zat anders in de steel. Bruma was eigenlijk niet fit genoeg om te spelen, gaf hij na afloop van het duel (2-4) aan in gesprek met onder meer FCUpdate.nl.

"Ik ben niet helemaal fit", licht de verdediger, die de afgelopen twee duels van PSV miste, toe. "Ik kon eigenlijk niet spelen, maar om het team te helpen zat ik toch op de bank. Om te kunnen helpen in noodsituaties."

Zo'n noodsituatie deed zich voor, want Karim Rekik liep aan het eind van de eerste helft een blessure op en moest het veld verlaten. Bruma kwam erin en speelde dus, ondanks zijn blessure, een kleine vijftig minuten. "In het teambelang", verduidelijkt Bruma. "Want zoals ik al zei, ik ben niet helemaal fit. Ik ben nog een paar stappen verwijderd van volledige fitheid. Of ik een klein risico genomen heb door hier te spelen, ondanks mijn blessure? Misschien, ja. We moeten nu even kijken hoe het uitpakt en of ik morgen een reactie voel."

Over de blessure van Rekik kon coach Cocu nog weinig zeggen. "Het schoot hoog in zijn hamstring. Morgen (zaterdag, red.) gaan we kijken wat de schade precies is. Dat is nu nog lastig in te schatten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen