Engelaar (35) denkt serieus aan stoppen met voetbal

4 maart 2015, 16:53

Men moet er niet raar van opkijken als Orlando Engelaar na het seizoen besluit om te stoppen met voetbal. De 35-jarige middenvelder van FC Twente denkt er serieus over na om zijn kicksen na de huidige voetbaljaargang aan de wilgen te hangen.

"Dat is wel iets waar ik rekening mee houd", geeft Engelaar toe tegenover FOX Sports. "Maar eerlijk gezegd weet ik het nog niet. Stoppen of doorgaan? Binnen- of buitenland? Ik ben er nog niet over uit. Ik houd alle opties open", stelt de routinier. De middenvelder heeft nog niet gehoord of het financieel geplaagde Twente met hem door wil. Voor 1 april krijgt hij te horen over zijn aflopend contract in Enschede verlengd zal worden.

Aangezien Twente door de financiële malheur flink moet snijden in spelersbudget, is het nog maar de vraag of de club Engelaar aan boord wil houden. "Maar daar ben ik niet echt mee bezig. Laat mij lekker voetballen, over bestuurlijke zaken ga ik niet", aldus de ervaren middenvelder. "Ik weet er ook te weinig van. Dat is meer voor de top van de club. Of ik iets van de financiële problemen gemerkt heb? Nou, toen ik aan het begin van dit seizoen tekende, duurde het wel lang voordat alles rond was. Omdat er eerst aan allerlei regels van de KNVB moest worden voldaan. Maar verder hadden wij op het veld weinig door. Het is ook niet aan ons."

Twente kreeg een straf van drie punten in mindering opgelegd door de KNVB, omdat het zich niet aan het opgestelde plan van aanpak heeft gehouden. Het contrast met een aantal jaren geleden is groot. Tussen 2006 en 2008 maakte Engelaar de succesjaren mee. "Erg jammer dat dit Twente en alle mensen die de club een warm hart toedragen overkomt. Dat verdienen ze niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen