Moreno hoopt op basisplaats bij PSV: "Ben er klaar voor"

12 september 2015, 12:56

Hector Moreno wacht nog op zijn eerste minuten in het elftal van Phillip Cocu, maar mag mogelijk vandaag (zaterdag) in de basisploeg starten bij PSV. De regerend kampioen gaat op visite bij SC Cambuur en speelt enkele dagen later tegen Manchester United in de Champions League. Met name naar dat duel kijkt de Mexicaan uit.

Cocu geeft voorlopig nog de voorkeur aan Nicolas Isimat-Mirin in hart van de defensie, maar de entree van Moreno in de basisploeg lijkt aanstaande. "Ik ben klaar om te spelen, maar het enige wat ik kan doen is hard trainen en daarmee de trainer overtuigen", zegt de oud-speler van AZ in De Telegraaf. "Ik ben hiernaartoe gekomen om het team te helpen. Dat kan in het veld, maar ook vanaf de bank."

Moreno speelde eind mei bij Espanyol zijn laatste competitiewedstrijd. "Fysiek ben ik in orde. Natuurlijk kan het nog beter, maar dat is normaal als je zo lang niet hebt gespeeld", zegt de verdediger, die vorige week nog met Mexico een oefenduel speelde met Argentinië. Hij kreeg daardoor te maken met Lionel Messi. "Ik kende Messi al. Iedereen weet hoe goed hij is. Natuurlijk was het jammer dat hij nog tegen ons scoorde, maar het was toch een goede oefenwedstrijd", aldus Moreno, die met zijn ploeg met 2-2 gelijkspeelde tegen Argentinië.

Voor Moreno en PSV staat er dinsdag een geweldige wedstrijd op het menu, als Man United op visite komt in Eindhoven. "De Champions League is een fantastische competitie, de grootste ter wereld na het WK", weet Moreno. "En het is extra bijzonder om tegen mijn oud-trainer Louis van Gaal, met wie ik heb samengewerkt bij AZ, te spelen. Het is altijd mooi om iemand terug te zien die zo belangrijk in je carrière is geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen