Kuyt en Elia bezorgen PEC Zwolle eerste nederlaag

27 september 2015, 16:33   Bijgewerkt: 27 september 2015, 17:11

Feyenoord was zondagmiddag voor de tweede keer in één week te sterk voor PEC Zwolle. In eigen huis wonnen de Rotterdammers op effectieve wijze met 2-0, dankzij goals van Dirk Kuyt en Eljero Elia. Het resulteerde in de vierde thuiszege van het seizoen, terwijl PEC zijn eerste competitienederlaag moest slikken.

Feyenoord wist dat het opnieuw de winst naar zich toe moest trekken. Niet alleen de bekerzege gaf ongetwijfeld vertrouwen, ook het verschil op de ranglijst was een extra boost: één punt in het voordeel van de Zwollenaren. Een zege was dus nodig om de Blauwvingers te passeren.

PEC begon op haar beurt weer sterk aan de competitie. Het behaalde veertien punten in de eerste zes duels, een nog betere start dan de voorgaande seizoenen (13 en 12 punten uit 6). Met de snelheid van Sheraldo Becker en de handigheid van Ryan Thomas was PEC ook een paar keer gevaarlijk voor het doel van Kenneth Vermeer. De ploeg was allesbehalve kansloos, zoals dat afgelopen donderdag wel het geval was in Rotterdam.

Toch kwamen de grootste kansen van de kant van Feyenoord. Na een ijzersterke individuele actie speelde Michiel Kramer zichzelf vrij in de zestienmeter, maar de goaltjesdief mikte de bal vervolgens rakelings langs de paal.{image[304931][right-half][]}De thuisploeg beloonde zichzelf pas na de pauze, toen Dirk Kuyt eenvoudig kon binnentikken uit een lage voorzet van Rick Karsdorp. Met een overstapje zette Kramer drie Zwollenaren op het verkeerde been. PEC bleef wel van zich afbijten en combineerde bij vlagen uitstekend. Vooral de razendsnelle Becker zorgde voor dreiging in de counter.

Maar tien minuten voor tijd besliste Eljero Elia de wedstrijd in het voordeel van de Rotterdammers. Na opnieuw goed werk van Karsdorp en Kuyt, schoot de vleugelspeler hard en laag raak. Doelman Mickey van der Hart was ook dit keer kansloos.

Dankzij de overwinning passeert Feyenoord zowel PEC als Heracles op de ranglijst, en sluit het aan bij koploper Ajax, dat drie punten los staat van de grote rivaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen