Locadia blikt terug: "Ik trok het even niet meer"

28 december 2015, 16:09

Voor Jürgen Locadia was 2015 een bewogen jaar. De aanvaller van PSV leefde aan het begin van het seizoen openlijk in onmin met trainer Phillip Cocu en kwam zelfs een keer niet opdagen bij een training. Daarna herstelde Locadia zich en pakte de Drent steeds meer minuten in het eerste elftal. In PSV Magazine blikt hij terug op een moeilijke periode. "Ik trok het even niet meer."

Locadia zag de relatie met de moeder van zijn kind eindigen en bleef juist in die periode weg bij een training. "Alles kwam bij elkaar. Maar dat weet de buitenwereld niet, een mening is dan al gauw gevormd." Toch probeert hij zich niet veel aan te trekken van die meningen. "Eerst las ik alles, nam ik alle meningen in me op. Dat doe ik niet meer. Door wat ik meemaakte in mijn jeugd heb ik geleerd me af te sluiten, de knop om te zetten."

Door de afwezigheid van Maxime Lestienne kwam Locadia richting de winterstop meer aan spelen toe. Na lang wachten, kreeg Locadia zijn kans. "Ik vraag me weleens af hoe het kan, dat ellenlange geduld dat ik moet opbrengen. Het lijkt wel of mijn wegen altijd langer zijn dan die van een ander. Maar ik houd me juist ook vast aan het voetbal, omdat je dan alles vergeet. Ik heb daarin geleerd te genieten van wat er wel is, leef bij de dag en ben nog meer voor het voetbal gaan leven."

Die bewuste houding werd gestimuleerd doordat Locadia vader werd. "Je kunt niet blijven uitgaan als je een kleine krijgt. Je moet je verantwoordelijkheid nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen