PSV verslaat Vitesse en legt druk weer bij Ajax

19 april 2016, 22:46   Bijgewerkt: 19 april 2016, 23:31

PSV heeft opnieuw goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De ploeg van Phillip Cocu won in eigen huis met 2-0 van Vitesse. Toch zal het zich nog even achter de oren krabben, gezien de kansen dat het in de slotfase nog kreeg om aan het doelsaldo te werken. Concurrent Ajax brengt woensdagavond een bezoek een sc Heerenveen en gaat bij een zege weer over PSV heen. 

PSV-supporters zaten zondagmiddag tegen half drie ongetwijfeld met een zuur gezicht voor de buis. Hun club leek geheel onverwachts de koppositie over te nemen doordat Ajax lang achter stond tegen FC Utrecht, totdat de bal in de slotfase ineens op de stip ging. Een onterechte strafschop die werd benut door Arek Milik. Ajax bleef koploper, PSV achtervolger.

Maar het rook bloed. Ondanks de ontsnapping van de Amsterdammers, liep PSV twee punten in. Alleen het doelsaldo scheidt de twee concurrenten nog (+6 voor Ajax). Een volgende misstap van de rivaal kon weleens fataal worden, terwijl de Eindhovenaren hun vorm weer hebben teruggevonden en blijven winnen.

Na de late uitschakeling tegen Atlético in de Champions League, herpakte het elfal van Philip Cocu zich al snel in de strijd om de landstitel. Ondanks de pijnlijke nederlaag in eigen huis tegen Ajax, won het vervolgens drie duels op rij en scoorde het negen keer. Aanvoerder Luuk de Jong neemt zijn ploeg weer op sleeptouw. En dat is belangrijk in de eindfase van het seizoen, zeker gezien het gemis van Andres Guardado, de Mexicaanse motor op het middenveld. Hij was dinsdagavond na lang blessureleed weer fit genoeg om minuten te maken, maar hoefde niet in actie te komen en werd gespaard.

In de slotfase deed de landskampioen zich tekort door niet aan het doelsaldo te werken. Aan de andere kant kon er ook een tegentreffer vallen, maar Vitesse wist geen vuist te maken en miste dodelijkheid voorin. Dankzij de 2-0 zege legt PSV de druk weer op Ajax, dat woensdag móet winnen in Heerenveen om weer koploper te worden. Vitesse blijft 8e met een punt achterstand op rivaal NEC.

[photo,97326,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen