Ramselaar bevrijdt worstelend PSV tegen Sparta

22 oktober 2016, 21:45   Bijgewerkt: 22 oktober 2016, 21:54

PSV heeft met buitengewoon veel moeite de tweede thuiszege van dit seizoen binnengesleept. De Eindhovenaren worstelden negentig minuten lang met zichzelf en Sparta, maar wisten toch het verschil te maken. Bart Ramselaar bevrijdde de thuisploeg een kwartier voor tijd met een puntertje: 1-0.

PSV had dit seizoen nog weinig laten zien voor eigen publiek in Eindhoven. Het creëren van kansen vormde geen probleem voor de ploeg van Phillip Cocu, het afronden des te meer. Twee doelpunten scoorde de thuisploeg dit seizoen slechts in het Philips Stadion.

Het was niet de enige keer dat PSV ontsnapte aan een tegentreffer voor rust. Pasveer stond ook de juiste plek na een schot van dichtbij van Craig Goodwin. In het Sparta-doel stond Roy Kortsmit ook zijn mannetje. De doelman van de bezoekers kreeg het vooral in het tweede deel van de eerste helft wat drukker. Kortsmit redde goed na inzetten van Davy Pröpper (schot met links na een voorzet van Luciano Narsingh), Gastón Pereiro (afstandsschot in de benedenhoek) en Narsingh (één-op-één na een lange bal van Héctor Moreno).

Zo stond er voor de vierde keer dit seizoen 0-0 op het scorebord in Eindhoven na 45 minuten eredivisievoetbal. Die score gaf de verhoudingen goed weer, want Sparta deed echt niet onder voor de landskampioen. Het ontbrak PSV vooral aan ideeën zonder Siem de Jong (blessure) en Jetro Willems (privé-omstandigheden) en met een flets spelende Gastón Pereiro, Andres Guardado en Davy Pröpper. Alleen Bart Ramselaar zorgde af en toe voor wat gevaar met zijn diepgang, maar het ontbrak hem aan geluk in de zestien meter.

De assist was een kleine opsteker voor De Jong die opnieuw buitengewoon ongelukkig speelde. De spits werd weinig in stelling gebracht door zijn medespelers en liet zich in het strafschopgebied de bal een aantal keren afsnoepen als hij wel werd aangespeeld. Door de beslissende pass naar Ramselaar kon de aanvoerder toch met een kleine glimlach van het veld. 

Invallers Steven Bergwijn en Oleksandr Zinchenko lieten nog drie grote mogelijkheden liggen om de score verder op te voeren. PSV mocht de handen echter dichtknijpen dat het drie punten overhield aan een matige vertoning. De spelers van de regerend landskampioen zullen daar echter om malen als concurrenten Feyenoord en/of Ajax morgen punten laten liggen in het onderlinge duel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen